Rasmus Linder – gulsvart i två år till!

Publicerades den 10 april 2021 16:02

Anders Jansson    Hans Ivarsson

Äh, vad sjutton, vi tar väl och släpper ännu en skön förlängning denna soliga aprillördag. Spelmotorn med 47:an på ryggen, Rasmus Linder, blir klubben trogen i ytterligare två år. -Det blev till slut ganska självklart att det är i Broberg jag ska spela, säger Linder.

Den senaste veckan har ett pärlband av viktiga förlängningar och nyförvärv presenterats och nu kryddar vi med att presentera lördagens andra förlängning. 23-årige Rasmus Linder, med två säsonger i bagaget hos Broberg, har efter en stunds funderande till slut landat i att det är i Broberg karriären ska gå vidare. Men det som nu är klart och beslutat var inte helt givet från början.

Nej, helt självklart var det inte direkt efter säsongen. Jag har tagit några veckor nu och tänkt igenom vad som är bäst för mig och min utveckling och jag kom ganska fort fram till att jag trivs med laget och med min roll. Så efter att ha pratat en del med olika personer inom klubben blev det till slut ganska självklart att det är i Broberg jag ska spela, säger Rasmus.

Du nämner din roll, hur ser du på dig själv som spelare och tycker du att du ges möjlighet att ha den rollen du trivs bäst med?

Jag ser mig som en drivande spelare som är trygg med bollen och tycker om att styra spelet och kan dra ner på tempot om det behövs. Den rollen jag fick förra året både tog jag och Svenne gav mig förtroende till det. Jag trivs väldigt bra i den rollen och ska fortsätta att utvecklas i den. Jag är väldigt inspirerad till denna kommande säsong och för att ytterligare kliv i min utveckling och roll!

Du har tidigare uttryckt att du tycker det är ganska skönt med pendlingen från Sandviken. Kommer du fortsätta pendla eller finns planer på en flytt till Söderhamn?

-Som det ser just nu kommer jag att pendla, men i framtiden är jag inte omöjlig för en flytt!

Hur ser du på den kommande säsongen för lagets del då?

-Jag tycker vi fått in riktigt bra spelare som kommer passa väldigt bra in hos oss, så det ska bli en rolig säsong och jag tror vi kommer göra en bättre säsong än förra. Jag tror också att får vi in alla fantastiska supportrar kommer dom att lyfta både mig och laget att bli bättre. Nu kör vi!

Från sportgruppens sida är man förstås också nöjd över att Rasmus Linder har valt att fortsätta sin karriär hos Broberg.

-Vi är glada och stolta att Rasmus kör vidare i Broberg. Han kommer från en bra säsong och var långa stunder drivande på vårt mittfält och tog stora kliv i sin utveckling. Vi hoppas och tror att Rasmus vill ta sin utveckling till än högre nivåer kommande säsong, säger Svenne Olsson.

Kontraktet är alltså skrivet på två år och nu kan vi väl ta helg med gott samvete va, alla med gulsvarta hjärtan?

Huvudpartners

Samarbeten