Förlängningar x 3

Publicerades den 23 april 2021 18:29

Anders Jansson    Hans Ivarsson

Alla goda ting tre brukar det ju heta och nu kan vi meddela att Robin Redin, Jesper Thyrén och Mattias Brolin Munther väljer att förlänga sina kontrakt med Broberg.

Vi har tagit korta snack med alla tre, som har förlängt sina avtal med ett år vardera, och först ut är Robin Redin.

Vad avgjorde att du väljer att fortsätta i Broberg?

-Det var egentligen självklart att spela vidare i Broberg, var bara tvungen att kolla upp min rygg då den vart ett problem under säsongen.

Vad är din syn på kommande säsong med lagbygget och din egen roll?

-Vi kommer att få ett bra lag nästa säsong och har gjort några bra nyförvärv. Min roll i laget blir att bidra med lugn och rutin i de bakre leden och i omklädningsrummet då man blivit en bland gubbarna i laget…

Du bor i Gävle och pendlar en del med Rasmus Linder. Vad pratar ni om i bilen?

-Det blir lite bandysnack och sen sammanfattar vi Linders tinderframgångar. Men mestadels kör vi faktiskt carpool karaoke.

Svenne Olsson säger:

Det känns kanon att Robin är målmedveten att vilja komma tillbaka rejält efter att äntligen fått svar på sin skada från i vintras. En Redin på 100% är en försvarsspelare av hög elitserieklass och det ser vi fram emot i vinter. Dessutom blir Robin en viktig del i vår föryngring av vårt försvar.

Nästa man är Jesper Thyrén. Jeppe har haft skadeproblem den senaste säsongen men känner du att det känns tillräckligt bra för att satsa på en ytterligare säsong.


Vad avgjorde att du väljer att fortsätta i Broberg?

-Jag tycker att det finns väldigt bra möjligheter att utvecklas till en bättre spelare här med hallen och is året runt. Jag vill också spela vidare i Broberg för att förra säsongen blev väldigt påverkad av min knäskada. Det var inte förrän sista matcherna som jag kunde ta av mig mitt knäskydd och köra som vanligt.


Hur ser det ut med tidigare skada, är det läkt?

-Skadan kommer aldrig läka helt, men jag har tränat upp knät på ett hållbart sätt förra säsongen som förhoppningsvis kommer att gynna mig den här säsongen. Nu gäller det bara att jobba vidare på att få tillbaka mitt gamla rörelsemönster på isen.


Vad är din syn på kommande säsong med lagbygget och din egen roll?

-Jag tror att vi kommer bli väldigt starka nästa säsong! Jag tycker att vi började bygga något bra förra året och nu har vi fått in ett gäng riktigt bra spelare som kan bidra med mycket till laget!


Hård konkurrens i offensiven i Broberg. Hur ser du på det?

-Jag tror att det är bra, jag tror att alla kommer att utvecklas av den hårda konkurrensen i laget.

Svenne Olsson säger:

Jesper jobbar hårt och målmedvetet från den tuffa knäskadan han har haft och i år kan även han vara med och köra 100% från start vilket känns jättebra. Jesper är en egen kille med bra inställning till träning och med sin rejäla spelstil och skott kombinerat med stort Brobergshjärta hoppas och tror vi att Jesper kan fortsätta utvecklas med oss.

Sist ut idag är Mattias Brolin Munther. Han var relativt okänd för Brobergssupportrarna inför den senaste säsongen, men visade snabbt att han tog sin plats när skadorna drabbade laget. Något som nu alltså gjort att han blir en mer permanent lösning.


Du kom från ”ingenstans” in i truppen. Hur har säsongen varit?

-Ja det blev ett inhopp i september i en träningsmatch mot Falun då de fanns mycket skador i truppen, och efter det kom vi överens om en fortsättning. När man ser tillbaka på säsongen så var det en utvecklande och väldigt intressant säsong.

Vad gör att du vill fortsätta i Broberg?

-Jag känner att Broberg ger en otroligt bra miljö att utvecklas i med tanke på hallen med perfekt is varje dag och en grupp som fungerar bra tillsammans och sporrar varandra att bli ännu bättre. Det passar mig utmärkt som vill ta nästa steg och bli ännu bättre.


Vad är din syn på kommande säsong med lagbygget och din egen roll? Vad ser du för styrkor i ditt eget spel?

-Jag tycker årets trupp ser väldigt bra ut och vi har fått in väldigt bra spelare och fått behållt stora delar av förra årets trupp och jag hoppas kunna bidra med ett hårt jobb och hota motståndarna i djupledsspelet utifrån min roll med uppgifter i båda riktningar. Sen får det gärna ramla in några poäng så man bidrar med det också.

Svenne Olsson säger:

”BM” som han kallas har verkligen visat oss, att får man en liiiiten chans och jobbar hårt för det så finns möjligheten att få istid i elitserien och tillhöra vår trupp. Han tillför oss positiv energi och hårt jobb kombinerat med bra skott och skridskoåkning, nu är han med från start i år och då tror vi att det finns mer utveckling i ”BM”.

Samtliga avtal är skrivna på 1 år.

Huvudpartners

Samarbeten