Nyheter

Adam Wijk klar för 2 år!

Publicerades den 10 april 2021 12:36.

Signaturerna rullar på i en strid ström för Broberg. Näste man att förlänga sitt avtal är den klurige vänsterhalven Adam Wijk, som kritat på för ytterligare två säsonger i Brobergströjan. -Tanken har hela tiden varit att spela vidare i Broberg. Jag trivs bra i laget och familjen trivs i Söderhamn, säger Adam.

Det har blivit sju säsonger i klubben nu för den avige vänsterhalven med nummer 62 på ryggen. Redan direkt när han anslöt från allsvenska Örebro säsongen 14/15 satte han avtryck med sin karakteristiska spelstil och speciella förmåga att hitta vägar framåt. Efter detta har han ytterligare utvecklat sina färdigheter och blivit en absolut nyckelspelare i laget. Från sportgruppens sida instämmer man i det.

För oss är Adams förlängning jätteviktig. Han har hållit en enorm kvalité nu under några säsonger. En avig spelare som vållar huvudbry för många försvar, säger Jens Alftin.

Så, Adam, du har precis skrivit på för din 8:e och 9:e säsong, var det en självklarhet eller fanns andra alternativ?

Tanken har hela tiden varit att spela vidare i Broberg. Jag trivs så bra i laget och familjen trivs bra här i Söderhamn. Det fanns andra alternativ men det har varit en konstig och tuff säsong utan publik och det hade känts konstigt att lämna nu. Nu får vi verkligen hoppas att vi kan ta in publik till hösten och få tillbaka den grymma känslan vi kan ha i Helsingehus Arena!

Hur bra blir Broberg kommande säsong är din känsla? Och hur bra blir Adam Wijk, finns det nåt att utveckla?

Min känsla är att vi kommer bli bättre nästa säsong och vi är absolut inte nöjda med att spela åttondelsfinal. För egen del kommer jag göra allt för att komma förberedd till en ny säsong och förutsättningarna vi har med is året runt är magiskt!

Det finns två återkommande ”sanningar” som ofta nämns om dig. 1: Du är underskattad och 2: Du är grinig som få på planen. Vad har du att säga om dessa sanningar, stämmer det?

Hmm, underskattad får andra svara på, men det får jag väl se som nåt positivt. Men jag är en vinnarskalle och vill vinna varje situation ute på planen och ibland kan jag nog uppfattas som lite grinig. Så den får jag nog hålla med på, skrattar Adam.

Undertecknad bekräftar sanningen om att Adam nog är en väldigt underskattad ytterhalv, även om nog fler har förstått på senare år hur pass bra han är. Vi är förstås mycket nöjda med att denna härliga profil och publikfavorit väljer att stanna i klubben. Kontraktet är skrivet på två år.

Nu sitter vi på en ytterhalvsbestyckning med Nygren, ”Popa” och Wijk. Den trion skulle nog många lag vilja förfoga över, flinar en nöjd Jens Alftin.

Anders Jansson    Ingemar Persson


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners