Nyheter

Prekärt läge inför åttondelsfinal 2

Publicerades den 28 februari 2021 09:00.

Broberg vänder hem för åttondelsretur och ett minst sagt svårt läge, när man ska försöka vända på 2-8. Blir det säsongens sista match vi ser i Helsingehus arena i eftermiddag? Eller kan Broberg få till en perfekt match och vända på det till synes omöjliga utgångsläget?

Ja, det gick ju inte riktigt enligt plan nere på Studenternas i fredags. Det har väl ordats tillräckligt om det, men faktum är att resultatet i den matchen gör att Broberg har ett väldigt svårt läge om man ska ta sig till kvartsfinal. Men, för att reda ut det hela med lite siffror. Sirius vann hemma med 8-2, vilket innebär att Broberg måste vinna med minst sex mål för att kunna ta sig vidare. 6-0 och 7-1 tar Broberg vidare. 8-2 skulle ge en förlängning. 9-3, 10-4 och så vidare, tar Sirius vidare i kraft av fler bortamål. Så länge Sirius gör tre mål eller mer måste alltså Broberg vinna med sju måls marginal.

Men dessa förutsättningar klara för sig så inser nog de flesta att Broberg måste få till en riktig fullträff om man ska ha en chans att lyckas med detta. Matchplanen torde därav vara att satsa allt på ett kort. Det finns liksom inget att förlora här. Ska man ha en chans behöver man nog trycka gasen i botten från start för att försöka få in ett antal bollar. Helst ganska tidigt för att skapa lite stress och funderingar hos Sirius. Gästerna behöver ju inte göra nånting annat än att försöka låta bli att släppa in mål egentligen, så jag tror inte dom kommer blotta sig i onödan.

I fredags siade jag om att hörnorna blir en faktor. Och det kan man väl också säga att de blev. Sirius skapade endast fem hörnor men gjorde mål på två av dessa. Broberg å andra sidan hade tolv hörnor men noll utdelning. En detalj som måste vända i vår favör i eftermiddag. Ett drömscenario vore att sätta dit ett par hörnor tidigt i matchen.

Ni kanske minns att vi var i en liknande situation för ganska exakt 16 år sedan, när vi då mötte Vänersborg i åttondelsfinal. Match 1 i Vänersborg vann hemmalaget med 6-1 och ett uträknat Broberg hade ett nästan lika omöjligt läge den gången. Hällåsens läktare gapade mer eller mindre tomma när returen startade. Men efter en rivstart och 4-0 i halvtid började läktarna fyllas på när folk strömmade till arenan. Broberg ångade på även i den andra halvleken och vann matchen med 8-1, och avancerade trots det mer eller mindre omöjliga utgångsläget. Så det är klart att det går att vända på detta! Vi får plocka fram bilder från den söndagen, den 20 februari 2005.

Matchstart 15:00 i eftermiddag och matchen ser ni på Sportbladet Play.

Anders Jansson    Hans Ivarsson


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners