Nyheter

Inför: Broberg – Bollnäs

Publicerades den 22 december 2020 10:20.

Då var det dags för säsongens första derbymöte med Bollnäs. Visserligen har man redan mötts i en tävlingsmatch när Broberg vann DM-finalen med 6-2 i mitten av september, men mycket vatten har hunnit rinna under broarna sedan dess.

Kvällens derbymatch skulle egentligen ha spelats i fredags, den 18:e, men blev flyttad på grund av covid-19 hos Bollnäs. Att den nu spelas ikväll istället innebär att det passerat nästan 10 dagar sedan Brobergs senaste spelade match. Frågan är hur man hanterar det. Kan det varit skönt med lite återhämtning efter att ha spelat tre matcher på fem dagar dessförinnan eller vill man hellre smida medan järnet är vamt så att säga. Budskapet från assisterande tränare Dennis Wasberg låter såhär.

För vår del tror jag det kvittar. Fem eller åtta dagars uppehåll gör varken från eller till. Men känslan är att vi är pigga, har haft bra tempo på träningarna runt helgen och är taggade för match!

Om vi tittar lite bakåt på möten med Bollnäs så tror jag de flesta med gulsvarta hjärtan minns fjolårssäsongen med glädje när det blev ett rejält trendbrott. Broberg hade inte vunnit mot Bollnäs i seriespel på närmare sex år när man förra säsongen vann övertygande, både hemma och borta och vid båda tillfällena också efter starka vändningar. 0-3 blev 8-4 på hemmaplan och 0-2 blev 6-4 på bortaplan. Båda gångerna efter väldigt starka andra halvlekar. Backar vi ytterligare några säsonger bakåt så har de tre föregående mötena med Bollnäs hemma på Hällåsen slutat oavgjort. Den skarpsynte inser förstås då att vi har en trend. Bollnäs har alltså aldrig vunnit en tävlingsmatch mot Broberg i Helsingehus Arena. Och den trenden finns ju ingen anledning att bryta. Nu är det dags för derby nummer fyra (i seriespel) inne i Helsingehus arena men denna gång med en stor skillnad mot alla andra derbyn. Läktarna kommer gapa tomma. Vilket de förstås gjort hela säsongen, men det blir mer påtagligt i dessa matcher när det normalt är snudd på fullspikat och hög ljudnivå.

På ett sätt har det gått oväntat bra att få till tävlingskänslan hittills under säsongen utan publik… Men, det är klart att vi kommer sakna publiken rejält ikväll! Nu får vi försöka skapa hettan själv, men de sista procenten som en sjungande och jublande publik bidrar med får vi drömma om till nästa säsong, säger Dennis Wasberg.

Om vi tittar lite på hur Broberg har lyckats såhär långt denna märkliga säsong så har det minst sagt varit lite upp och ner. Det är har släppts in lite för många mål för att man ska vara nöjd med defensiven som helhet. Offensivt har det långa stunder varit frejdigt och målrikt men i de senaste matcherna har det både producerats färre mål och släppts in färre. De tre senaste matcherna har också gett 1 seger, 1 kryss och 1 förlust. Förlusten kom mot Tellus och där skapade Broberg en uppsjö av målchanser, i synnerhet under den första halvleken, och borde redan då avgjort den matchen. Mycket av det höga och låga kan nog tillskrivas truppläget som också det har varit upp och ner. I försvarslinjen har det i synnerhet varit många omkastningar på grund av skador och känslan är att det inte riktigt hunnit ”sätta” sig. Nu börjar det dock bli lite mer ordinarie.

Ja, förutom Martin (Söderberg) och Hampus (Lindén) så tränade alla övriga igår och är tillgängliga. Även Martin är faktiskt ute på is men har nog några veckor kvar till match, säger Wasberg.

Detta innebär alltså att Rasmus Linder som leder den interna assistligan ska vara tillbaka efter att ha missat senaste matchen. På skyttekungen Söderberg får vi vänta ett tag till, precis som väntat.

Hos gästande Bollnäs ser det lite annorlunda ut. Man har som vanligt släppt in ganska snålt med mål, trots att försvarsgeneralen Andreas Westh lagt grejerna på hyllan (men har ändå spelat en match). Men försvaret ser man ut att fått ihop bra ändå. Man har dock producerat ett antal mål färre än Broberg. Det rapporteras från Bollnäs-lägret att truppen är fri från covid-smittan och kommer till spel med ordinarie lag, sånär som på Oskar Westh, som ännu inte är återställd.

Eftersom att ingen publik släpps in ses matchen som vanligt på Sportbladet Play och det går alldeles utmärkt att swisha för fiktiva stödbiljetter för att stötta föreningen.

För att göra detta swishar du 50 kr (eller valfritt belopp) till swishnummer 123 530 77 23.

Anders Jansson    Hans Ivarsson


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners