Nyheter

Inför Broberg-Sirius

Publicerades den 19 november 2020 19:25.

En efterlängtad premiär. Först flyttades de första omgångarna, sedan blev det problem med isen i Ale Arena. Men nu, på hemmaplan i Helsingehus Arena är det dags att inleda säsongen 20/21. En mycket speciell säsong på många vis. Men vi lämnar ordet som börjar på ”Cor…” därhän och fokuserar på sporten istället.

Försäsongen har varit övervägande positiv för Brobergs del, där den främsta framgången kanske kom på hemmaplan i september med seger i DM (Champions Cup). Seger mot Ljusdal i semifinalen och mot ärkerivalen Bollnäs i finalen. Tyvärr har också försäsongen kantats av vissa skadebekymmer och mindre infektioner. Givetvis har ingen med luftvägssymtom vistats tillsammans med laget, och samtliga har testat negativt avseende det ordet som vi skulle utelämna.

Sirius blir alltså den första gästen i Helsingehus Arena. Undertecknad har gått tillbaka och tittat hur det brukar se ut mellan dessa två lag och kan sammanfatta det i ordet ”Superjämnt”. Samtliga fyra matcher de senaste två säsongerna har slutat med uddamålsseger till ett av lagen.

Om vi börjar med säsongen 18/19 så vann Broberg båda matcherna med uddamålet i en klassisk ”Back-to-Back”. Förra säsongen var Siriusmatcherna mycket speciella, ja rent av konstiga. Och ni minns säkert?

Nere på Studenternas IP i Uppsala hade många Brobergssupportrar stängt av streamingen och kastat ut datorn redan efter 20 minuter då hemmalaget hade 4-0. Men Broberg gav inte upp den gången och återhämtade sig till 4-3 och hade många bud att kvittera och ta ledingen. Att det inte blev Brobergsseger den gången, det var ju spel mot ett mål i slutet…

I Söderhamn såg historien ut att upprepa sig. Tidig ledning för Sirius, men den här gången hämtade Broberg upp och vann matchen.

Morgondagens match då? Jo, jag tror fortfarande att den har alla möjligheter att bli jämn. Men Broberg får finna sig i att vara favoriter och bör, om allt är som det ska, vinna matchen. Men givetvis är det fullt fokus som gäller.

Broberg har fortfarande några på skadelistan tyvärr. Erik Jonsson har ådragit sig en lårkaka, Patrick Backman armbåge, Tatu Ässämäki väntar på svar från magnetröntgen och Hampus Lindén har problem med ljumsken. Alltså inte det mest optimala, även om det långt ifrån är brist på tillgängliga spelare. Albin Westh är reservmålvakt i Hampus Lindéns frånvaro och inlånade Anders Erikanders, Rättvik, får chansen igen.

Broberg har tränat på som vanligt hela veckan. Och har tack och lov varit förskonade från förkylningar och liknande den senaste tiden. Ikväll slipade laget på de sista bitarna, och hade ett teoripass därefter. Nyförvärven har kommit in bra i spelet, och assisterande tränare Dennis Wasberg nämner särskilt Jaakko Hyvönen som mer och mer kommer in i den svenska bandyn och tempot.

Sirius har redan inlett sitt seriespel och stod för en stark insats hemma mot Sandviken. I den matchen gjorde Brobergsfostrade Ted Bergström två mål, och jag är övertygad om att Ted är speciellt taggad till att göra mål i Söderhamn. Men det finns ett flertal andra spelare att hålla koll på. Edsbyfostrade Matteus Liw, ”gamle” Saikaren Ted Haraldsson samt Teemu Määttä (javisst, bror till Tommi och Thomas). För att nämna några alltså. Och Määttä ja, pappa Esa Määttä är hjärnan bakom spelet i egenskap av huvudtränare.

Du följer matchen via Sportbladet Play: https://www.sportbladetplay.se/bandy?utm_source=elitserien&utm_medium=broberg&fbclid=IwAR3MMxG5daGJmJj9a1w7LzsUSWAnowW3_owUVcVAYN7N3S4VsfqusgmWH64

David Hansen    


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners