Nyheter

Välkommen Jaakko Hyvönen

Publicerades den 25 augusti 2020 10:31.

Den sista pusselbiten har fallit på plats.

Broberg/Söderhamn har idag gjort klart med Jaakko Hyvönen som är född 1999 och från Narukerä i Björneborg, Finland. Jaakko är mittfältare/forward och har erfarenhet från samtliga ungdomslandslag i Finland, samt även från A-landslaget.


Jaakko beskriver sig själv som en kille som gillar att umgås med sin familj och sina vänner. På fritiden, när det inte handlar om bandy, är det att spela golf som gäller samt titta på sport. Men det är ändå som bandyspelare han flyttar till Söderhamn, och då beskriver han sig så här;

– Jag är en spelare som på allvar vill konkurrera om en plats i laget och jag har en vinnarskalle. Mina styrkor är min inställning och skridskoåkningen samt dribbling. Skottet är helt okey, så jag skulle beskriva mig som en allround bandyspelare, säger Hyvönen.


Den gångna säsongen fick Jaakko för första gången sätta på sig landslagsdressen för det finska A-landslaget. Det var i samband med tre-nationsturneringen i Finland i januari. Han beskriver upplevelsen som en stor skillnad jämfört med att spela i Bandyliiga (den finska förstadivisionen i bandy)

-Tempot var på en helt annan nivå, det var mindre tid för varje beslut och spelsituationerna kom mycket snabbare. Men jag tycker det var en bra erfarenhet för mig, säger Jaakko.


Om skillnaden mellan landslagsbandy och Bandyliiga var stor, så är Hyvönen också medveten om att det är skillnad mellan Bandyliiga och svenska Elitserien. Och han nämner, med glimten i ögat, vädret som en stor skillnad när han syftar på att få spela inomhus en stor del av säsongen (Broberg spelar kommande säsong 19 av 26 elitseriematcher inomhus). Men givetvis också den sportsliga kvaliteten;

– Bollkontroll och passningsspel är en stor skillnad mot Finland, men även att tempot är mycket högre i svensk bandy jämfört med den finska.


Att det blev Broberg beskriver Jaakko som att det är rätt klubb för honom att utvecklas i och att det är en klubb med klassisk historia, och att laget har en stor potential.
-Jag kommer att ansluta till laget så snart som möjligt.


Kontraktet är på två år.


Fotnot: Intervjun är gjord på engelska och fritt översatt till svenska.

David Hansen    


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners