Nyheter

Magnus Fryklund kör vidare

Publicerades den 5 augusti 2020 12:38.

Viljan att spela vidare har alltid funnits där, men det var kroppen som till slut fick Magnus Fryklund att bestämma sig för att lägga skridskorna på hyllan i våras. Men det tog inte lång tid innan det blev comeback, för nu är #84 tillbaka!

Det är flera saker som gjort att han bestämde sig för att försöka igen. Mycket handlar om att suget efter bandy blivit större och att han behövs i laget efter att Robert Rimgård tackat för sig.-
– Vi hamnade väl i läget att dels jag kände suget och dels saknades ersättare till Robert Rimgård. Då bestämde vi oss för att jag kör ett år till, säger Magnus Fryklund.

Som många vet har Fryklund till och från haft problem med kroppen. Men med åren har han också lärt sig vad som fungerar och inte fungerar.
– Kroppen är väl inte 100 % nu heller, men jag ska ha ett upplägg som fungerar för mig och med målet att kunna spela så många matcher som möjligt. Det kanske betyder att jag inte är med på alla isträningar, utan kombinerar dessa med både rehab, styrka och massage. Prio 1 blir att hålla så många matcher som möjligt.

Sedan beslutet om ”bandypension” togs i våras har #84 knappast legat i soffan med chipspåsen och ölen i handen dagligen. Nej, han har hållit igång på ett bra sätt.
– Hela våren spelade jag mycket innebandy, ända fram till skolorna gick på sommarlov och gymnastiksalen i Stugsund stängde. Sedan har jag kört allmän träning under sommaren, mest styrka.

Liksom tränaren Svenne Olsson ligger Magnus Fryklund lågt med förväntningarna inför kommande säsong.
– Det är lite svårt med förväntningar just i år. Men personligen är min förväntan att jag ska spela så många matcher som möjligt, avslutar Fryklund.

David Hansen    


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners