Nyheter

Mittfältare klar

Publicerades den 7 juli 2020 13:02. Taggar: Backman Bandy Broberg elitserien

Broberg har gjort klart med ett lån av Patrick Backman från Helsingfors.

Patrick är 18 år gammal (fyller 19 i oktober) och är en mittfältare som vill komma till Broberg för att utvecklas ytterligare som bandyspelare.

Magnus Fryklund i Brobergs sportgrupp tycker Backman är en mycket intressant spelare;
– Det ska bli intressant att se Patrick utvecklas i Broberg. Det är en råtalang som har mycket bandy i sig. Vi ska skynda långsamt och låta honom utvecklas i sin egen takt, och sen är det upp till honom hur långt han vill gå.

Patrick beskriver sig själv som en både offensiv och defensiv mittfältare som är taggad för varje match och tycker om att göra andra lagkamrater bra. Hans svenska erfarenheter finns i Nässjö och Edsbyn, där han i den senare klubben spelat försäsongsbandy och då bl.a. en träningsmatch mot Broberg. Kommande vinter i Broberg är siktet inställt;
– Jag försöker spela mig till en plats och peppa alla i laget, säger Backman som ser sina styrkor främst i sin trygghet med bollen och spelsinnet.

Vid sidan av bandyn går Patrick på Voxnadalens gymnasium i Edsbyn. Som person beskriver han sig som en glad och entusiastisk kille som utöver bandyn gillar att spela tennis och umgås med vänner. 

Lånet gäller kommande säsong.

David Hansen    Privat


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners