Nyheter

Martin Söderberg kommer att stanna i Broberg!

Publicerades den 17 maj 2020 19:12.

I en artikel i Bandypuls gjorde Martin Söderberg vissa uttalanden som kan ha skapat viss oro hos våra sponsorer, medlemmar och supportrar. Martin vill därför genom denna nyhetsartikel förklara vissa uttalanden.
– Artikeln i Bandypuls låter väldigt hård från min sida, men det var en frustration över att ”Böna” (Tränare Björn Eriksson) var förlorad. Jag hade en oro över vad som händer nu, och det var i denna oro som vissa uttalanden gjordes, säger Söderberg.

Martin har full förståelse för att många kan ha blivit besvikna när de läste nyheten i bandypuls, och vill be dessa om ursäkt. Han medger också att det var några klantiga uttalanden från hans sida.
– Det låter som att jag kritiserar Broberg hårt för att ”Böna” inte fortsätter, men så är det givetvis inte. Jag har full förståelse för ”Bönas” beslut, även om jag tycker det är väldigt tråkigt såklart.

Efter säsongen hade Martin givetvis ett antal bud från olika klubbar att fundera över. Men det som gjorde att valet föll på en fortsättning i Broberg berodde till stor del på att ”Böna” skulle fortsätta som tränare.
– Det känns verkligen som att vi har något på gång, och Böna har varit en stor del i det. Han har betytt väldigt mycket för laget och hela klubben. Men när jag fick beskedet att Böna fått ändrade civila förutsättningar, så blev det en reaktion direkt ”Shit, vem tar över det här nu?”. Samtidigt blev jag stressad över min egen karriär, vad som händer kring laget med flera negativa nyheter och sedan en förlorad tränare. Jag tänkte tanken att ”nu måste det hända något”, men jag har också förståelse för att allt inte kan ske direkt. Det var fel helt enkelt att uttrycka detta i media och skapa ännu större oro bland våra sponsorer och supportrar, säger Söderberg.

Idag hade Martin Söderberg ett möte med styrelsen för att diskutera framtiden och bolla saker både högt och lågt. Efter mötet berättar Martin att han känner en stor energi och nu bara kan blicka framåt. En framtid som alltså kommer att bli i den gula tröjan, efter att han i dagarna tackade nej till ett anbud från Ryssland.
– Det är klart att jag behövde ta mig tid att tänka. Dels om Ryssland och dels hur min egen utveckling kommer att se ut i Broberg. Men nu är beslutet fattat och det känns skönt.

Föreningen jobbar nu väldigt hårt med att täppa till de luckor som uppstått i både spelarleden och tränarleden. Ett arbete som är hårdare än någonsin i Coronapandemins spår, som ändrat förutsättningarna från grunden för alla. Men trots Corona är Martin Söderberg övertygad, även om han uppmanar till tålamod.
– Vi kommer att ha ett slagkraftigt lag och en bra ledarstab när det är bandysäsong igen. Men ha tålamod!

Avslutningsvis vill Söderberg framföra ett stort tack till alla för engagemanget.
– Det är fantastiskt att se vilket engagemang det finns. Dels i Facebookgruppen ”Tillsammans för Broberg” och dels all annan engagemang i klubben.

David Hansen    


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners