Nyheter

Böna fortsätter som huvudtränare!

Publicerades den 10 mars 2020 18:35. Taggar: Bandy Björn Böna Eriksson böna Broberg elitserien Söderhamn

Jag kan ju inte sluta nu, vi har ju nyss börjat!

Så motiverar Brobergs tränare Björn ”Böna” Eriksson att han fortsätter i klubben som huvudtränare de kommande två säsongerna.

”Böna” har hela tiden varit inställd på att fortsätta, men han medger att det tar mycket tid i anspråk och särskilt med pendlingen. Nu är beslutet taget och det nya kontraktet löper till och med säsongen 21/22.

Det var inför säsongen 18/19 som Broberg gjorde klart med Björn ”Böna” Eriksson som ny huvudtränare. Böna, med ett flerårigt förflutet i Ljusdals BK, kom till ett Broberg som precis missat slutspel och skulle återta slutspelsplatsen. Något han också lyckades att leda Broberg till år.
– Första säsongen var en speciell säsong med alla skador, men vi kände ändå att vi gjorde det bra utifrån förutsättningarna. Och i år fick vi starta på en annan nivå med skadefritt, is hela sommaren och några nya spelare. Vi kunde också jobba med det vi pratade om redan förra året, och det är kul att det gav resultat så snabbt, säger ”Böna”.

De som sett matcherna i år känner antagligen att Broberg tagit flera kliv i sin utveckling och ”har något på gång”. Den större delen av truppen är kontrakterade för kommande säsong och nu är det alltså klart att även huvudtränaren fortsätter. Något som givetvis borgar för att laget kan bygga vidare på sin utveckling.
– Nu kan vi ta det här vidare och göra det ännu bättre! När största delen av truppen är klar redan i mars skapar det arbetsro, jämfört med att få in många nya spelare, säger ”Böna”.

Från Brobergs sportkommitté har ambitionen hela tiden varit att fortsätta med ”Böna”. Jens Alftin, sportansvarig, uttrycker det så här:
– En jätteviktig pusselbit för Brobergs framtid. Björn har tillsammans med övriga ledare börjat leda in laget på en utvecklande resa och att han nu väljer att haka på ytterligare två säsonger med en näst intill färdig trupp kommer att bli jätteintressant. Björn har en modern ledarstil där alla individer ses och utvecklas. Han jobbar dessutom mycket med tankar och idéer hur hela föreningen ska kunna ta små men utvecklande steg framåt.

Och lagets skyttekung, Martin Söderberg, som nyligen valde att förlänga kontraktet med Broberg medger att han visste att Broberg ville fortsätta med ”Böna” och att det var viktigt för hans beslut.
– Den absolut viktigaste pusselbiten för att jag själv skulle skriva på. Vi har börjat bygga något spännande med ”Böna” och är en bit på vägen, så det ska bli spännande att se hur långt det kan ta oss i framtiden.

Vill du vara del i Brobergs satsning på elit? Gå med i Miljonklubben http://brobergsoderhamn.se/foreningen/miljonklubben/

David Hansen    Leif Håkansson


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners