Nyheter

Söderberg klar för 2 nya år!

Publicerades den 24 februari 2020 13:12. Taggar: Bandy Broberg elitserien Söderberg

Det var inget aprilskämt, den där dagen den 1 april 2012 när vi presenterade Martin Söderberg som vårt nyförvärv. Även om supportrar från Edsbyn hoppades på det ända tills dagen efter. Och sedan dess har #10 varit Broberg trogen, något han också fortsätter med att vara.

– Det är otroligt glädjande att Martin Söderberg väljer att förlänga sitt kontrakt med Broberg i ytterligare två säsonger. Martin har varit starkt bidragande till att laget tagit ytterligare steg i utvecklingen och därför känns det extra kul att Martin vill vara med på den fortsatta resan, säger Stig Dammbro som leder Brobergs sportkommitté och som tillsammans med spelaransvarige Jens Alftin och A-lagets ledarstab varit högst inblandad i denna kontraktsförlängning.

Huvudpersonen själv, Martin Söderberg, tycker att det förlängda kontraktet känns bra och att ambitionen hela tiden varit att stanna i Broberg.
– Vi har nu kontrakt med de flesta spelare och har alla möjligheter att ta ytterligare kliv i utvecklingen nästa säsong. Efter några tyngre säsonger för både min och lagets del är vi nu tillbaka där jag vill vara, säger Söderberg.

Många gånger när kontrakt har förlängts har vissa saker nämnts som orsak oftare än andra. Två av dessa är Brobergs ledarstab och Helsingehus Arena.
– Vi har bra tränare och det har bidragit mycket till utvecklingen. Dessutom har jag för egen del lagt många timmar av min egenträning på isen, och det är en fantastisk möjlighet vi har med is nästan året om, säger Söderberg.

Avslutningen på denna säsong, med kvällens glödheta kvartsfinal mot Sandviken härnäst, ser Martin Söderberg fram emot med stor tillförsikt.
– Det blir en spännande avslutning på denna säsong och vi har alla möjligheter att nå semifinalen. Det var många år sedan det skedde senast, så det vore riktigt kul om vi lyckades med det, säger Söderberg och samtidigt hyllar alla supportrar som gjort Helsingehus Arena till Brobergs hemmaborg.
– Och tack till alla som var i Sandviken i lördags, det kändes verkligen som att vi hade hemmaplan då, nu hoppas vi på ett riktigt stort stöd ikväll också, avslutar Söderberg.

David Hansen    Hans Ivarsson


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners