Nyheter

Inför: Kvartsfinal 2

Publicerades den 23 februari 2020 13:51.

Rond två i kvartsfinalserien på måndag kväll hemma i Helsingehus Arena. Och det är nog inte många likheter i de yttre förutsättningarna jämfört med matchen på Jernvallen igår.

Vindbyarna var hårda, regnet öste ner (främst i första halvlek) och det började blåsa upp till grov sjö på den konstfrusna bandybanan. Men att bollen bromsas av vind eller vågor kan vi då helt utesluta i matchen i Söderhamn. Där brukar det istället vara perfekta förutsättningar.

Broberg förlorade, som ni känner till, den första ronden. Men laget visade en härlig inställning och kämpade på. När jag på söndagen pratar med tränare Björn ”Böna” Eriksson är han syn att det som fäller laget är några för enkla insläppta mål, men att det i övrigt finns mycket att positivt att ta med sig.

En annan sak som undertecknad tycker är värt att ta med sig, är att ju bättre (nåväl, allt är ju relativt) vädret blev ju bättre gick det för Broberg. Det var när laget kunde spela bandy (relativt igen) som de var som bäst. Och eftersom vi vet att det kommer vara perfekta förhållanden inne i den nollgradiga och vindstilla Söderhamnsarenan, finns ju tendenserna att detta kommer att gynna Broberg. Åtminstone sett till gårdagsmatchen.

Jämn serie på förhand, och gårdagens match visar att denna hypotes verkligen stämmer. Faktum är att lagen möts fyra gånger nu under säsongen. Tre jämna matcher med ett- och tvåmålssegrar till Sandviken och en oavgjord match.

Vad talar då för att Broberg ska kvittera matchserien till 1-1 imorgon? Jo, en hel del faktiskt. Hemma i Helsingehus Arena denna säsong är det hittills bara Västerås och Edsbyn som vunnit om man räknar bort träningsmatcher. Tio segrar och en oavgjord bevisar ett mycket starkt hemmalag. Känslan är också att Broberg givetvis är glada över sjätteplatsen i serien och direktplatsen till kvartsfinal, men att de långt ifrån är nöjda. De känner att de har mer att få ut av laget.

Avslag kl 19 på Helsingehus vindfria ispist. Matchen i Sandviken lockade 1 001 personer. Jag tror på det dubbla i Söderhamn! Är det någon gång man ska ta med en ofrälst och försöka få den frälst, så är det nu!

David Hansen    Ingemar Persson


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners