Nyheter

Rehnvall, Lindén och Nygren förlänger

Publicerades den 29 januari 2020 12:40.

Elitserien går in i slutfasen, men förhoppningsvis väntar ett slutspel därefter. Broberg spiller dock ingen tid med att vänta med att förlänga kontrakten, utan kan idag presentera tre förlängningar. Det handlar om de båda målvakterna Henrik Rehnvall och Hampus Lindén samt bandynestorn Jonas Nygren.

För Henrik Rehnvall var valet att förlänga kontraktet ganska enkelt. Han berättar för hemsidan att han trivs bra med laget och föreningen, och känner att han fortfarande blir en bättre målvakt. Även den andra målvakten i truppen, Hampus Lindén, är inne på samma linje att det är en fantastisk grupp att spela med.
– Målet har hela tiden varit att stanna här, så när erbjudandet om förlängning kom var det inte mycket att fundera på, säger Hampus Lindén.

Helsingehus Arena är också en bidragande orsak till förlängningarna för de båda målvakterna.
– Hallen är jätteviktig för både min och hela lagets utveckling, säger Henrik Rehnvall.

Jonas Nygren, som varit Broberg trogen i hela sin karriär, tycker fortfarande bandy är lika roligt. Men familjefar och yrkesarbetare kombinerat med elitbandyspelare är givetvis en tuff utmaning.
– Vi pratade ihop oss i familjen, där min sambo drar ett stort lass. Men efter det var det inga tvivel på att fortsätta att köra ett år till.

Jens Alftin, sportansvarig i Broberg, är såklart nöjd med de tre kontraktsförlängningarna. Han bekräftar också bilden av att spelarna trivs i laget och har en bra utveckling.
– Mina samtal med alla som valt att fortsätta i gul/svart har haft den gemensamma nämnaren att de känner att de utvecklas både som individer och i grupp.

Jens rankar Henrik Rehnvall högt bland alla målvakter i Sverige och tycker det är viktigt att kunna knyta till sig honom även i fortsättningen.
– Sen är det bra att vi säkerställer att Hampus Lindén också fortsätter att utvecklas i Broberg, det känns kalasbra.

Jonas Nygren har kanske varit bättre i år än på flera år och Alftin ser med spänning på serieavslutningen och kommande säsong för #16.
– Jag tror det fortfarande finns lite mer att kräma ur den där kroppen. Hoppas att han får vara skadefri!

Serieavslutningen då? Jo, där är samtliga tre spelare helt överens om att den kommer att bli spännande och att det känns bra. Hampus Lindén uttrycker det så här:
– Vi har möjlighet att ta poäng i samtliga matcher och då har vi alla möjligheter att nå topp-6.

Kontakten för de båda målvakterna är på två år, samt ett år för Jonas Nygren.

David Hansen    


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners