Läget efter halva elitserien!

Publicerades den 17 december 2019 11:30

Broberg Bandy    Leif Håkansson

Vi är halvvägs in i serien säsong 19/20 och vi tar pulsen på Brobergs huvudtränare Björn Böna Eriksson

Hur ser du på era prestationer halvvägs in i elitserien?
-Vi fick en tuff start när vi gick rejält på pumpen av ett starkt Edsbyn direkt i inledningen. Jag tror att det till viss del låg med i matcherna mot VSK och Sirius där vi gjorde ganska bra matcher men där vi hade perioder där vi gav bort en del, i början mot Sirius och i slutet mot VSK. Sedan följde 4  raka vinster där vi gjorde bättre och bättre prestationer, där matcherna mot AIK och Vetlanda var riktigt bra.

Självförtroendet stegrades och genom de matcherna och tron på det vi gör har stärkts och det ger också råg i ryggen att vi kan spela bra och ta poäng mot lag som Saik och Bollnäs. Bra insats mot Villa innan vi fick kriga in en seger mot Frillesås i sista matchen när spelet hackade en aning. Vi har pratat en del om att ge oss själva chansen att vara med i matcherna målmässigt sista 30 minuterna när ofta matcherna avgörs, det har vi lyckats med i 12 av 13 matcher vilket tyder på styrka och det visar också att vi är på rätt väg i det spel vi bygger och vill utveckla. Vi har tre uddamålsförluster och med lite bättre utdelning där har vi haft några fler poäng men i stort är det ok, vi får ta de poängen under andra halvan av serien.

Vad är du mest nöjd med?
-Truppens driv, energi och  vilja att utveckla det vi håller på att bygga och viljan att vinna matcher gör att det känts utvecklande och roligt att komma till träningar och matcher. Vi har många i truppen som vill ta ansvar och jag tycker tron på det vi gör stegras hela tiden i laget.  Vi har inte varit lika hårt drabbade av skador och det har också skapat en trygghet, vi har inte behövt ändra en massa positioner till varje match utan kunnat sätta rollerna på planen tydligare. Det har också gjort att vi tagit steg i vårat spel, jag tycker vi spelat en ganska rolig bandy där vi varit offensiva och gjort mycket mål. Vi vill spela på många spelare där flera är delaktiga och vi tränar mycket passningsspel och där tycker jag vi tar steg hela tiden. Vi har gjort de flesta av våra mål på det vi sätt vi pratar om och tränar på: Lyft, omställningar, fasta situationer och skott utifrån.  Försvarsspelet har också varit bra, vi har dock lite för många insläppta mål för att man ska vara riktigt nöjd men man får också komma ihåg att vi släppt 24 mål i de tre matcherna mot Edsbyn, Hammarby och Sandviken. I övrigt har det det varit ganska ok, släpper du 2-3 har du oftast chansen att vinna.

Hur ser du på andra halvan av elitserien?
– Serien är ju väldigt jämn i år vilket gör att det är närmare till toppen men även neråt. Viktigt för oss är att vi fortsätter att ta en match i taget och verkligen tar chansen i varje match genom att vara noga i våra förberedelser och håller den plan vi sätter inför varje match. Vi har en tuff inledning med 4 bortamatcher de 5 första omgångarna. Där det blir en riktig utmaning i början med Saik och Bollnäs på bortaplan bla. Vi vill bygga vidare på  det drivet och den energin vi haft i de matcher vi spelat hittills och då är min förväntan att kommer leda till poäng.  Det kommer med all säkerhet vara oerhört jämnt i serien hela vägen ut vilket för att varje match kommer att ha betydelse. Det kommer vara utvecklande för oss att spela många viktiga matcher, spännande att se om vi klarar att vara med sista 30 minuterna i lika många matcher som vi varit hittills. Klarar vi det så är chansen stor att vi kan summera en bättre säsong än de senaste föreningen haft.. och det vore grymt kul och stärkande för laget att få möjlighet att vara med i ett slutspel. Men det är en del tuffa matcher som ska spelas innan vi är där.. ska bli väldigt spännande och kul när det drar igång igen… men först får vi fira jul.

Till sist: Vem skulle du vilja ge en extra julklapp?
– Oj.. den var svår… men jag skulle vilja ge den till alla som jobbar för och i föreningen. De som sliter och kämpar varje vecka och som gör att vi kan hålla på med det vi tycker är roligt. Alla funktionärer som hjälper till på matcherna, kansligänget, gamla Brobergare, gänget som kör Bandyfritids och Skridskoskolan, sponsorer, ungdomsledare, materialare, rehabgänget,, vaktmästare, publiken, våra fans… de är många som gör en insats och som är värda en julklapp.  Sedan ger jag gärna en extra till Glenn Nylund, funderar ibland på hur många timmar han egentligen lägger uppe vid Helsingehus Arena..? Känns som han alltid är där… när vi kom hem från matchen mot Villa 03.42 på morgonen så var han där och tog emot oss, hjälpte till att plocka ur bussen och fixade. Lika glad som alltid.. han är ju värd en minst en hel tomtesäck med klappar!

Huvudpartners

Samarbeten