Nyheter

Marcus Wikman, vårt andra nyförvärv

Publicerades den 4 april 2019 21:29.

Säsongens andra nyförvärv är klart. Även denna gång hämtar vi det från Ljusdal, även om Marcus Wikman är från Bollnäs vilket också är hans moderklubb. Men de tre senaste säsongerna har det varit gul-grönt, där han nu alltså väljer att byta den gröna färgen till svart. Marcus som också stod för många fina assist i Ljusdalströjan den gångna säsongen, många till en viss Jonas Pettersson…

Vem är Marcus Wikman?
– Jag fyller 30 år i sommar. Bor i Bollnäs och jobbar på ett HVB-hem. På fritiden gillar jag att fiska och spela tennis eller golf.

Och hur är Marcus Wikman på bandyplanen?
– Jag tycker att jag har en bra passningsklubba och kan läsa spelet på ett bra sätt. Min styrka är helt enkelt att göra andra bra.

Din position?
– De senaste tre säsongerna (i Ljusdal) har jag spelat offensiv mittfältare.

Du har som sagt spelat i Ljusdal i tre säsonger, innan dess Bollnäs. Hur tycker du din utveckling varit i Ljusdal?
– Tycker den har varit bra. Jag har fått driva spelet där och tagit ansvar.

Skillnaden att spela i elitserien?
– Det är mer stängt spel i elitserien och bättre spelare på alla positioner. Men jag tycker ändå att bandyallsvenskan blivit bättre sedan de slog ihop den till en serie.

Nu väljer du alltså att testa på elitserien igen. Varför kom det beslutet just i år?
– Jag vill vara med och spela med de bästa och känna pulsen i de viktiga matcherna. Jag kände att jag tagit ett bra kliv i Ljusdal och lärt mig saker. Så det var dags nu.

Och vad avgjorde att det blev just Broberg?
– Det kändes som ett bra alternativ för mig. Jag kan bo kvar i Bollnäs och jag får spela inomhus i en fantastiskt bra hall. Broberg kunde presentera en bra helhetslösning för mig som gör att det fungerar både i bandy och på det privata planet. Sen tycker jag också Broberg har något intressant att jobba på, det finns många spelare som har kvaliteter som laget inte riktigt fått ut de senaste två säsongerna.

Jens Alftin, sportansvarig:
– Äntligen måste jag väl säga. Wikman har jag följt sen han var 16 år och jag har alltid gillat hans inställning. Träningsvillig, proffsig och spelsmart. Var intresserad av honom redan när han gick från Bollnäs till LBK. Han har utvecklats enormt i Ljusdal tillsammans med Svesjnikov. Han kommer att passa in perfekt hos oss.

David Hansen    


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners