Nyheter

En klassvärvning till Broberg!

Publicerades den 16 april 2019 12:10.

Säsongens fjärde nyförvärv. De tre tidigare har varit på mer offensiva positioner, men nu kan vi presentera en stark defensiv kraft till den kommande vintern. Han kan nästan kallas för ”Mr Hammarby”, Robert Rimgård, men kommande vinter byts Södermalm ut mot Söderhamn. Hemsidan har givetvis fått ett snack med det hyperintressanta nyförvärvet.

Först, berätta lite om dig själv!
– Jag är uppväxt i Skarpnäck utanför Stockholm och började spela bandy i GT76. Flyttade över till Hammarby som 16-17-åring och har spelat där sedan dess.

Styrkor som spelare?
– Det är spelsinnet tycker jag. Jag är en lugn och trygg spelare och tycker att jag är säker i mina placeringar. Jag gillar att leda laget, både på planen och i omklädningsrummet.

Hur kommer det sig att du lämnar Hammarby efter så lång tid?
– Jag känner en stor trygghet med Hammarby, så om jag ska prova något annat så skulle det vara bra. Och efter samtalen med Jens Alftin kändes detta rätt.

Så, vad var det som fick dig att välja Broberg?
– Den helhetslösning som Broberg kunde presentera. Tanken är att jag flyttar upp till Söderhamn efter mina studier är klara i vår. Min sambo (som är från Hudiksvall) kommer dock bo kvar i Stockholm, men hon kommer vara en del i Söderhamn också. Och tanken är att jag ska jobba vid sidan av bandyn.

– Dessutom har Broberg fantastiskt bra träningsmöjligheter, tillsammans med Edsbyn den bästa bandyhallen i Sverige. Skulle jag lämna Hammarby så skulle det vara till ett lag som spelar inomhus. Och dessutom lät det intressant med den långsiktiga planen som Jens berättade om att bygga upp ett Broberg med många unga spelare som växer in.

Du har ju mött Broberg en hel del, hur ser du på laget?
– Förra året fick de för många skador och fick därför inte ut sitt kunnande i spelet. Men det är ett skridskoskickligt lag som har en stor potential. Under ”Bönas” ledning tycker jag att passningsspelet också blivit bättre. Ett lag som helt klart kan gå långt.

Slutligen, när ansluter du till laget?
– Vet inte riktigt nu, men troligtvis i augusti.

Jens Alftin, sportansvarig i Broberg, är givetvis helnöjd med denna värvning.
– Att kunna lyckas värva en försvarsspelare av denna kaliber känns fantastiskt. Robert har under många år i Bajen visat vilken enorm klass han håller. Han tar med sig rutin från massor av semifinal- och finalvinster in i vårt omklädningsrum, precis vad vi behöver just nu. En lugn och ödmjuk kille som dessutom har ett riktigt bra skott. Tror han kommer att gilla våra träningsförutsättningar med is under hela försäsongen.

Kontraktet är på ett år.

David Hansen    


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners