Nyheter

Allsvensk assistkung till Broberg

Publicerades den 5 april 2019 12:34.

Ytterligare ett nyförvärv, och ytterligare en mittfältare. Även om Rasmus Linder kanske inte är välkänd i Söderhamn, så är det långt ifrån en dussinspelare. Vi talar om en spelare med omfattande historik från ungdomslandslagen och med en passningsklubba som gav honom segern i allsvenskans assistliga (strax före Marcus Wikman som vi presenterade som nyförvärv igår).

Vem är Rasmus Linder?
– Jag fyller 22 år i år och jobbar på en skola. På fritiden gillar jag att vara i stugan, där jag åker vattenskoter eller fiskar.

Vem är Rasmus Linder på bandyplanen?
­- Jag är en mittfältare som gillar att sätta andra i bra lägen. Min styrka är spelförståelse och att driva spelet. Jag försöker sätta tempo i spelet.

Din bakgrund som spelare?
– Min moderklubb är Sandviken, där jag gjorde A-lagsdebut som 15-åring. Spelade i A-laget där i tre säsonger kontinuerligt. Har spelat i Borlänge (Peace&Love) den senaste säsongen.

– Jag fick en depression när min kompis (Axel Jonsson, bandyspelare i Sandviken) gick bort i cancer. Då handlade det bara om att komma tillbaka igen och hitta glädjen i bandyn. Borlänge kändes som en nystart för mig.

Och där vann du allsvenska assistligan!
– När jag kom till Borlänge hade jag inga förhoppningar alls. Allt handlade om att komma tillbaka till glädjen i bandyn. När det började kännas bättre igen så gick det också bättre på planen. Så jag är nöjd med min senaste säsong.

Landslagsuppdrag finns det några har jag sett!
– Jag har spelat i P15-, P17, P19 och U21-landslaget. Jag var också med i Universiaden nu senast.

Vad gjorde att du valde Broberg?
– Jag har haft en bra dialog med klubben och jag kommer kunna att bo kvar i Sandviken. Jag vill upp i elitserien igen och sättas på prov. I allsvenskan gick väl vissa matcher lite väl enkelt. Det ska bli kul att lära känna laget.

Hur ser du på Broberg som lag?
– De har många fartspelare som går i djupet, och det passar mig perfekt. Jag känner också Fritiof Hagberg sedan tidigare, och vi har spelat tillsammans på mittfältet förut och funnit varandra bra.

Slutligen, när ansluter du till klubben?
– Det blir nu under försäsongen.


Jens Alftin, sportansvarig:
– Härlig mittfältare med ett offensivt driv. Otroligt spelsmart och teknisk. Han har fått en bra utbildning i ungdomsåren i SAIK, och spelat i Peace&Love (Borlänge) senaste säsongen. Vann assistligan i allsvenskan förra säsongen, så det säger väl en hel del. Jag är väldigt nyfiken att få se hans vidare utveckling hos oss.

David Hansen    


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners