Edling#85 är tillbaka!

Publicerades den 10 april 2017 12:59

Broberg Bandy    Broberg Bandy

Joel Edling har efter tre säsonger kommit tillbaka för spel i gurt. Han kommer närmast från moderklubben Edsbyns IF där han nyligen fick stå som svensk mästare bandy. Den 32-årige mittfältaren har skrivit på för 2 år i Broberg/Söderhamn!

Joel Edling, välkommen tillbaka Broberg/Söderhamn Bandy!
– Tack så jättemycket!

Hur ser din bandykarriär ut?
– Jag började i Edsbyn, och spelade i alla ungdomslag där. Farfar och brorsan spelade så bandy var liksom naturligt att börja spela. Sen kom jag med i a-laget men fick inte tillräcklig speltid för att utvecklas, utan gick till Broberg 05/06 och spelade en halv säsong men så blev det tillbaka till byn. Sen blev det Broberg säsongen 07/08 för spel i 7 års tid, sen gick jag tillbaka till Edsbyn 14/15 fram till nu.

Vilka är dina styrkor som bandyspelare?
– Jag har passningsklubba, bra blick för spelet, är bra på skridskorna och uthållig.

Vad är det som lockar dig att komma tillbaka till Broberg och Söderhamn kommande säsong?
– Jag kom hit en gång för 10 år sen och fick mycket speltid och Broberg lät mig utvecklas. Det betyder mycket, förutom att jag trivs så bra här. Jag bor här med min sambo och Söderhamn har blivit hemma så det var ett självklart val att komma tillbaka.
Jag jobbar i Alfta just nu men hoppas det kommer öppna sig med jobb på hemmaplan – jag är praktiskt lagd så det kommer säkert lösa sig bra. Sen ser fram emot en riktigt rolig säsong, det känns fantastiskt roligt, jag får liksom sköna rysningar på kroppen när jag tänker på det. Broberg är ett bra lag och det har märkts väl att det är något riktigt bra på gång. Jag ser bara Broberg just nu och är glad att jag äntligen har kommit hem.

Hur känns det att komma tillbaka till dina gamla lagkamrater?
– De i laget är mina kompisar – jag känner ju de flesta, även om det är några nya. Broberg har alltid haft jättebra sammanhållning, det hoppas jag vi ska förstärka. Jag har hört bra från grabbarna om Grönberg (huvudtränare), att han är rak, ärlig och tydlig och det känns positivt. Det känns jättekul att komma tillbaka och det kommer bli hur bra som helst!

Säsongen har nyss slutat, vad har du för förväntningar på den kommande i din nya klubb?
– Har inte funderat så mycket än…jag sitter på parkeringen på Hällåsen just nu och kollar när de gräver och bygger… det känns fantastiskt att det äntligen byggs en hall och det känns otroligt häftigt att komma tillbaka och lira med Broberg igen.
Det kommer bli helt otroligt roligt med hallen! Inte bara för oss som spelar, utan för publiken och alla funktionärer som ställer upp och jobbar på matcherna. De är också värda det här.

Sportkommittén säger så här om värvningen av Joel Edling;
Så kul att Joel vänder ”hem” igen. Ännu en svensk mästare till Broberg med allt vad det innebär. Han är en skridskostark spelare som kommer driva mittfältet. Bra passningsklubba, bra blick och en superkille även vid sidan av planen. Ännu en klassvärvning för oss! Ser ut att bli ett fint påskfirande för alla med Brobergshjärta i år…

Huvudpartners

Samarbeten