#92 är redo för 2 år till i gurt!

Publicerades den 5 april 2017 17:49

Broberg Bandy    Hans Ivarsson

Jesper Öhrlund, 25-årige anfallaren med #92 på ryggen och rötterna i Örebro, har skrivit på för 2 nya år med Broberg/Söderhamn Bandy; ”Det är förstås många faktorer som spelar in, men jag kan säga att det känns mycket bra med hallen som kommer finnas på plats till höst”.

Att bandyhallen är en viktig faktor för fortsatt spel i Broberg råder det inga tvivel om när hemsidan pratar med elitspelarna i Broberg. Även för Öhrlund, som har provat på inomhusbandy under ett år i Örebro, är det en viktig del; ”det är en enorm skillnad, att kunna genomföra planerade träningar och för att få upp farten ytterligare”, säger han. Sen i Broberg som förening så händer det massor och det är riktigt roligt att vara med på det. Att familjen trivs i Söderhamn och vill bo kvar spelar förstås också in.

På frågan om vilka styrkor 25-årige Öhrlund har så svarar han snabbt att de är skridskoåkningen, skottet och fysiken; ”hur ska jag säga, jag är en fysiskt rejäl person helt enkelt”. Säsongen som kommer hoppas han på att kunna utveckla sina styrkor ytterligare och att ta större kliv tillsammans med laget – ”en semifinal är en het önskan, vi har liksom fastnat i kvarten men vi borde kunna nå längre”. Han berättar om känslan i laget som vuxit sig starkare med tränaren Ola Grönberg som kom in till förra säsongen (och som även han har beslutat sig för att fortsätta som huvudtränare) och om förväntningarna som finns i och med nyförvärvet Linus Forslund; ”det blir förstås en riktig krydda till laget och det känns riktigt riktigt bra”.

Att Öhrlund längtar efter bandysäsongen råder det inga som helst tvivel om.

Sportkommittén meddelar att ”vi är glada att kunna meddela denna förlängning, då Öhrlund är en ambitiös spelare som har en fantastisk inställning till bandyn. Han har bra fysik, bra skott och skridskoåkning vilket gör honom användbar på flera positioner”. 

Kontraktläget just nu:
Två år kvar: Jonas Nygren, Fritiof Hagberg, Vadim Arkhipkin, Adam Wijk, Linus Forslund (nyförvärv), Jesper Öhrlund, huvudtränare Ola Grönberg.
Ett år kvar: Dennis Wasberg, Max Bergström, Joakim Jonsson, Joel Wigren, Martin Söderberg, Erik Jonsson, Jonas Engström, Robin Redin.
Utgående kontrakt: Robert Dammbro, Filip Skoglund, Stefan Larsson, Magnus Fryklund, Mattias Hallberg.

Huvudpartners

Samarbeten