Nyheter

Inför Broberg-Tillberga med Erik Jonsson

Publicerades den 10 november 2016 16:45.

Hemsidan träffar backen/halven Erik Jonsson inför fredagens hemmakamp mot Tillberga.

2-0 till VSK efter tio och 4-1 efter första halvan i ABB-Arena i tisdags. Det utrymmet ska man väl helst inte lämna till tunga VSK?
-Nja, vi släpper in lite för enkla mål mot dom och vi tar inte heller vara på våra lägen. Planen är bred i Arenan och VSK kommer för lätt runt på kanterna, så det tar lite tid för oss att korrigera våra positioner under första halvlek.

Pratade ni om några särskilda förändringar i halvtid?
-Inget särskilt, men vi börjar i alla fall bättre i andra halvan och offensivt gör vi det helt ok. Jämfört med våra tre tidigare seriematcher så gör vi däremot inte ett lika bra defensivt jobb den här gången. VSK gör som sagt en bra match och är tunga att möta. Dom gör en klart bättre match än sist vi möttes i World Cup.

Det måste ändå vara skönt att du fick hamra in Gurts första hörnmål, dessutom i nättaket bakom Bergwall?
-Det var väl inget vi fäst någon särskild uppmärksamhet på, men visst är det alltid skönt att spräcka den nollan, så det inte blir nån ”snackis”. Martin kunde ju dessutom hänga in vårt andra hörnmål.

Erik har använts som back, ytterhalv och även på mittfältet. Hur ser du på dom olika positionerna?
-Det finns ju plusvärden med varje position, så jag vill inte placera någon före den andra.

Senast TB gästade Hällåsen avgjorde Wijk på extratid med sitt 4-3. Tillis har även ”krossat” Byn med 7-2 för någon omgång sedan. Hur svårt är det att ”läsa” just TB inför match?
-Jag tycker att dom har förändrat en del i sitt spel sedan ifjol, men vi har nog hyfsad koll på vad dom vill göra. Dom har ju dessutom tagit kliv inför varje säsong. Enligt uppgift var Byn riktigt imponerade av laget vid senaste mötet, så det ska bli riktigt roligt att möta dom. Det blir nog en riktigt rolig match med två anfallsglada lag på fredag!
Hemsidan tackar för samtalet och önskar både en rolig match liksom ett roligt resultat för hemmalaget!
Stefan Blomquist

(OBS Matchstart 18:30)

Hans Ivarsson    Hans Ivarsson


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners