Mathias – från P16 till Elitträning

Publicerades den 1 september 2016 14:55

Broberg Bandy    Hans Ivarsson

Broberg har under många år varit duktiga på att plocka upp spelare ur de egna leden till elitlaget, och den här säsongen lyfter man upp hela tre spelare från junior och division 1 till att träna med A-laget; ”Det är en fin tradition som vi har att lyfta upp unga talanger, och som vi kommer fortsätta med”, meddelar Brobergs sportkommitté. 

Igår skrev vi om Albin Holgersson som tar plats att träna med ”Gurts” A-lag.
En annan av ungdomsspelarna som lyfts upp för att träna med A-truppen denna säsong är 16-årige Mathias Hallberg. I fjol gjorde han smygdebut i A-laget och fick känna på hetluften i Brobergs sista hemmamatch när han fick skrinna in i slutminuterna på matchen. En debut som Mathias minns som ”spännande och väldigt fartfylld”:

Han har spelat bandy så länge han kan minnas och det har alltid varit den sport som legat honom närmast om hjärtat. Med en pappa som tidigare spelade bandy i Broberg så kan man säga att äpplet faller inte långt från trädet.
Under förra säsongen spelade Mathias på mittfältet med Brobergs P16. Rollen han hade då var att ”försöka få igång spelet” säger han.
2015 var Mattias uttagen till P15 Landslaget där de vann samtliga sin matcher. Innan dess har han ett par vinster med P14-slutspel i ryggen; ”Klart jag har vinnarskalle, absolut!” säger Mattias som är rätt tystlåten på sidan av plan. Men det viktiga för laget är ju vad som sker på isen. Under träning och match. Och det är där han presterar. ”Jag längtar otroligt mycket efter första matchen, nu på lördag mot Tellus. Det är en träningsmatch och det är självklart ett viktigt tillfälle att testa oss själva på, jag hoppas förstås jag får vara med och spela”, säger han. 
Nu när Mathias har blivit upplockad till att träna på Elitnivå säger han att det viktiga just för stunden är att spela in sig på det tempo som råder. Att gå från P16 till Elit är ett stort steg och det går snabbare. Mycket snabbare. ”Jag har utvecklats otroligt mycket nu under våren och försäsongsträningen, både styrkan och snabbheten är mycket bättre” säger Mathias, som inte alls är orolig för den delen utan tvärt om, känner sig väldigt motiverad.
Om sina nya träningskamrater i A-laget har han bara postivia ord; ”det är ett skönt gäng, vi skrattar mycket med varandra och det är en väldigt hög nivå på fokuset vid träning. Det är strukturerat, allt från uppvärmning till stretchning är otroligt proffsigt”.
Att Mathias tränar med  A-laget motiverar Sportkommittén med att ”han är en talangfull bandyspelare med bra fysik, koordination och han är en kraftfull skridskoåkare som förtjänar den här chansen”.

Huvudpartners

Samarbeten