Ett Brobergshjärta återvänder hem!

Publicerades den 9 april 2016 16:08

Broberg Bandy    

Söderhamnssonen Max Bergström, 22 år, har skrivit på för spel med Broberg i 2 år.
Att valet av målvakt föll på Max, beror bland annat på att han utvecklats väldigt mycket under sin tid i Borlänge, men också att Broberg alltid vill hålla dörren öppen för hemvändande ”egna” killar som har ambitionen att fortsätta utvecklas med bandyn. Tillsammans med Wasberg kommer Max att vara ett framgångsrikt team i vinter, hälsar föreningens representanter.

Max har de senaste 2 åren spelat i allsvenska laget Borlänge, där han har fått äran att vakta buren samtliga matcher för dalalaget; ”det har varit riktigt bra, jag har stått alla matcher och fått bra med rutin. Om varför han nu väljer att flytta hem, säger Max att ”först och främst kommer ju Broberg, det är här man vill spela. Det har varit en dröm sedan jag var liten att få spela med de som jag såg upp till när jag började spela, bland andra Robban och Dennis.
När Max var 15 år debuterade han med A-laget fast då på bänken. Tre år senare alternerade Max och Krystian Larsson som målvaktsreserver och då öppnade sig en möjlighet för Max att under en halv säsong åka till Edsbyn och spela i Edsbyns U20 och A-lag; ”det var ett väldans åkande fram och tillbaka men det var värt varje minut när man var framme och fick spela.”
Om varför Max började spela bandy behöver ingen närmare förklaring för många Brobergare, han säger själv såhär att ”det ligger liksom i generna”. Max har spelat bandy sen han kunde gå, och med en pappa och brorsa som spelat i Broberg så det var naturligt att börja spela bandy. ”När jag var liten fick jag vara målvakt jämt när det var landbandymatcher på gång med brorsan och hans kompisar hemma på gatan och jag gillade att vara på den positionen och vakta buren.” Max beskriver bandy som den häftigaste sporten med känslorna, tekniken och farten. För trots att det inte är så mycket fart under skridskorna för en målvakt som hos en utespelare, så gäller det som målvakt att vara snabb och att reagera snabbt.

Under åren som Max vaktat buren i allsvenskan har det hänt en hel del positivt för honom både tekniskt men också rent mentalt. Han säger själv att han tänker annorlunda och inte längre stressar fram saker nu. Med ca 80 matcher spelade säs 15/16 har Max fått mycket rutin och det gör att han känner sig väldigt mycket tryggare nu; ”När jag lämnade Broberg var jag ynglingen som fick ta ett kliv upp rent sportsligt och flytta hemifrån Söderhamn, vilket gav mig chansen att kunna utvecklas privat också.”
Under tiden i Borlänge har Max jobbat i måleributik och bott i egen lägenhet i stan, men nu bär det alltså hem till Söderhamn och flickvännen Mathilda och katterna; ”vi har varit särbos nu under tiden jag varit borta men nu ska vi leva ihop ”på riktigt” och det ska bli underbart.”

Om ambitionerna för Max råder det inga tvivel, de är höga; ”Jag vill vara med och ta laget till slutspel. Konceptet för framgång enligt Max när man är på elitnivå är att man vill vinna alla matcher och ge allt. ”Jag följde Broberg noga i vintras och jag tror vi behöver en jämnare högsta nivå och definitivt slå bottenlagen. Och så gäller det att hålla tätt.” Max hoppas komma in med ny fräsch energi till laget, som han menar redan är ett bra lag; ”det är ett riktigt bra lag med kanonkillar så jag känner mig taggad på att vara med och bli en i gänget. Jag känner mig dessutom hemma här i dubbel benämning, både i stan och i omklädningsrummet.” Och efter några år borta kan han också se hur saker förändras och utvecklats på sin hemort; ”Söderhamn känns som en stad med framtidstänk nu, där vi har en fantastisk skärgård som lyfts och bandyhallen känns otroligt häftig att få vara med om!”
Så. Broberg har värvat hem en målvakt med ett, om möjligt, större Brobergshjärta än när han for.

Huvudpartners

Samarbeten