Nygren #16, vill satsa mer och öka takten!

Publicerades den 7 mars 2016 15:50

Broberg Bandy    

Jonas Nygren, den 33-årige ytterhalven med nr 16 på ryggen och som har själ och hjärta i Broberg, har valt att signa upp sig på 3 år till i Broberg/Söderhamn Bandy IF: ”Broberg SKA VARA ett slutspelslag!”

Hej Jonas, jag har hört att du kritat på för Broberg, stämmer det?
– Ja det stämmer! Jag har skrivit på för 3 år till. Jag tänker långsiktigt och vill fortsätta spela med Broberg och jag vill fortsätta satsa på oss som lag och förening.

Ett 3-årigt kontakt alltså, vad är det som motiverar dig?
– Jag har många år kvar i kroppen och mentalt så känner jag att det är viktigt att vi satsar nu tillsammans och att vi har ett mål. Man behöver ha ett mål med det man gör och jag känner en kraft och ett driv nu som tyvärr litegrann har saknats. Det märks att föreningen fått mer fart och satsar ordentligt mer nu och jag känner mig sugen på att vara med på den resan och se vart det leder. När jag varit med nu i så många år och bidragit till vad Broberg hittills har gjort så vill jag förstås vara med och se vad som händer med en hall och hur en hall utvecklar både mig själv, laget och spelet. Med en hall och perfekta yttre förutsättningar så kan man se hur bra man kan bli, och jag har fler steg att ta! Dessutom har jag ju min sambo Sofia, 2 barn och hus och trivs jättebra i Söderhamn, stor heder åt henne som styr upp allt under säsong.

Att spela och träna elitbandy på fritiden jämte heltidsjobbet som elektriker, hur går det?
-Det är ju inte lätt alla gånger. Vi har varsina heltidsjobb och min träning och alla matcher med restider är något som vi hade kunnat lägga på att dela på hushållet, men jag kompenserar det under sommarmånaderna istället. Min familj stöttar alltid, annars skulle det inte gå.

Vad har du för egna målsättningar?
-Personlig målsättning nu mot för när jag var yngre har ju förändrats. Som senior i laget så vill jag hjälpa laget och bidra med erfarenhet men också ta ett större ansvar för hela gruppen. Idag kan alla ta för sig i ett lag och säga vad man tycker. Så var det inte förr när jag som ung kom in, då skulle man vara tyst och veta sin plats men så ska det inte vara. Öppenhet och delaktighet är viktigt i ett lag. Och att man är ärliga med varandra. Vi har ju ett slags förhållande med varandra och det måste vi bygga upp och vårda.
Självklart så vill jag även fortsätta utvecklas och bli bättre. Jag vill vara med om ett SM Guld, och jag vill uppleva det med Broberg, det vore helt fantastiskt! Jag spelar för att jag vill vinna och det är därför jag fortsätter. Ett SM Guld är ett stort steg, och vi måste vilja, våga tro på att vi kan och är vi riktigt bra så når vi dit! Det är jag övertygad om.

Vad tänker du om säsongen som kommer?
– Det är en stor revanschlust! Det är varken lagets eller min egen bästa säsong, det ser vi ju på resultaten. Men Broberg SKA VARA ett slutspelslag! Det är där vi vill vara och jag vill satsa på att få oss tillbaka till slutspel nu. Drivkraften är fortfarande SM-finalen. Med Broberg.
Jag längtar efter att så många år, få komma in i en hall på Hällåsen och kunna träna, utveckla spelet och se Broberg som förening växa. Och jag längtar så till första spadtaget sitter i backen.

Tack för pratstunden Jonas!
– Tack själv, och skriv att vi växlar upp nu, för Broberg har verkligen mer att ge!

Huvudpartners

Samarbeten