Erik Jonsson #11 är klar för fortsatt spel i ”gurt”!

Publicerades den 17 mars 2016 16:02

Broberg Bandy    

Erik Jonsson, 26-åringe Söderhamnskillen som spelat bandy i 20 år, och firar 10 år i A-lagstruppen, har valt att skriva på för 2-år till i Brobergs gul-svarta dress!
– Jag är sjukt revanschsugen, och Broberg ska tillbaka till slutspelet, helt klart!

Erik Jonsson har spelat bandy sedan han var 6-7 år  och skridskorna fick han på fötterna så fort han kunde gå. Första matchen i Broberg beskriver han som riktigt spännande och nervöst: ”jag var 16 år och skulle debutera i A-laget. Det var flera sjuka den matchen så vi var 3-4 personer från ungdomssidan som fick göra debut.” Broberg spelade i det som var högsta serien då och motståndare var Sandviken. ”Vi gjorde en riktigt bra match kommer jag ihåg”, säger Erik.
Förutom att träna och spela bandy på elitnivå, så jobbar han på Söderhamns Kommun med markinteckningar under större delen av året och sommartid ute på Söderhamns golfbana. Han gillar golf men det är lagidrott och bandy som är nummer ett. Och så flickvännen förstås, Lina.

I laget så är Erik en spelare med stor spelförståelse, han är laglojal och passar på många positioner. Att skriva på för Broberg var rätt givet för Erik som känner positiva vibbar inför framtiden;”det känns väldigt positivt nu, med en hall på gång och så har vi ett riktigt revanschsuget lag. Det här var första gången under min tid som A-lagsspelare som vi inte är i slutspel och den här känslan vill jag inte känna igen.” Erik själv säger att hans roll på planen är att göra sina lagkamrater bättre, att han är en smart spelare och som också skjuter rätt bra, men hans plan nu när träningarna drar igång snart är att träna upp både styrkan och snabbheten; ”Vi ska ju gå till slutspel. Vi kan så mycket mer och det ska vi visa nu.”

Huvudpartners

Samarbeten