Inför Broberg-Gripen med Filip Skoglund

Publicerades den 8 januari 2016 21:27

David Hansen    

Efter den stora publikfesten på trettondagsafton mot Bollnäs, är det något av ”vardag” igen på Hällåsen när Gripen kommer på besök imorgon lördag. Men det handlar om två mycket viktiga poäng där Broberg behöver allt publikstöd de kan få. En stor publik är en 12:e spelare, som matchens inför-profil Filip Skoglund säger…

Ditt första Bollnäsderby på hemmaplan. Hur kändes det?
– Det var riktigt roligt med så stor publik och bra stämning. Det ger oss en väldig energi, och blir som en 12:e spelare…

Och matchen då. Bollnäs kunde gå ifrån målmässigt i början av andra halvleken!
– Vi tappar energi efter några individuella misstag. När man sliter hårt och länge, och så kommer ett misstag som gör att de får ett enkelt mål, då tappar man lätt energi. Vi är inte nöjda med vårt eget spel, vi hade för lite bollinnehav och borde kunnat ha hotat Bollnäs mer.

Hur har ni resonerat i laget efter Bollnäsmatchen?
– Vi har haft två bra teoripass och kommit fram till bra saker. Vi är överens om hur vi ska spela kommande matcher. Det är inte så att vi gräver ner oss över en förlust, utan vi kämpar på framåt. Det finns saker vi är nöjda med också som vi ska ta med oss från Bollnäsmatchen.

Gripen imorgon lördag. När lagen möttes i Trollhättan var det ganska jämnt. Någon lärdom från det mötet?
– De backade hem ganska mycket på hemmaplan mot oss, så vi tog oss inte fram som vi ville. Men vi har tittat på några matcher med dem, och har klart för oss hur de spelar. Men nyckeln till seger ligger ändå i att vi måste få vårt eget spel att stämma.

”Alla” förväntar sig en seger i hemmamatchen mot Gripen. Hur hanterar man det som spelare?
– För mig är alla matcher lika viktiga. Det finns inga matcher där vi kan ställa ut skridskorna, utan vi måste göra våra saker vi kommit överens om.

Läget i laget?
– Det ser bra ut. Känslan är bra i truppen!

Huvudpartners

Samarbeten