Inför Villa Broberg med Dennis Wasberg

Publicerades den 11 december 2014 20:54

Hans Ivarsson    

Hemsidan träffar målvakten Dennis Wasberg inför fredagens match mot Villa på bortais.

Nytt läge för Dennis denna säsong, med ett mer uttalat delat ansvar för målvaktssysslan. Hur påverkar den situationen vid träning och match?

-.Det sporrar absolut att visa upp sig från den bästa sidan vid varje träning. Vi vill ju båda spela match! Sedan tycker jag att vi absolut gjort många fina målvaktsmatcher, båda två.

Hyfsad projektil från Erik Pettersson i andra halvlek igår, eller?

-.Mmm, fin pärla. Den såg riktigt snygg ut från bänken. Larssons skott satt inte helt fel det heller…. Annars tycker jag att vi började matchen hyfsat bra och hade koll på läget. Sedan gör dom ett par snabba och ”pendeln” i matchen svängde klart över till deras fördel. Då kändes vi lite sega och hade svårt att komma åt dom under resterande del av matchen.

Nu väntar en riktigt tuff utmaning mot Villa i Lidköping. Det blå och vita laget har väl inte svarat upp mot de högt ställda förväntningarna?

-Nej inte ännu. De har haft några tunga skadebekymmer och tappat en del matcher och poäng i slutskedet av matcherna. Dom letar nog lite efter formen och känner av trycket från omgivningen….

Hur ska Broberg agera för att lyckas hålla måltjuven David Karlsson utan byte?

-Han är såklart riktigt svår. Vi kan nog inte ”plocka bort” en spelare helt ur matchen, dom har ju dessutom fler målgörare som Andersson och Bryngelsson. Det krävs en helgjuten defensiv insats av hela laget under hela matchen för att lyckas, och få matchen dit vi vill.

Hur snabbt kan du märka om laget är tillräckligt revanschsuget och taggat för att ge Villa en ärlig kamp om poängen?

-Vi måste helt enkelt vara på plats med alltihop och komma upp i rätt nivå direkt från avslag. Att vi visar rätt attityd och ”snäppar” upp oss, under alla nittio minuter.

Hemsidan tackar Dennis Wasberg för dom orden och önskar laget all framgång på poängjakten till Villastaden Lidköping.

Stefan Blomquist

Huvudpartners

Samarbeten