Intervju med Adam Wijk

Publicerades den 3 april 2014 21:17

David Hansen    

Som hemsidan kunde berätta tidigare idag har Broberg gjort klart med Adam Wijk för den kommande säsongen. Adam är en spelare som under i stort sett hela sin karriär huserat på ytterhalven, och som trots sin unga ålder hunnit med en hel del… Adam är född 1988, moderklubb Sandviken men har under de senaste fyra säsongerna spelat i Örebro.

Vem är Adam Wijk som bandyspelare?
– Mina främsta styrkor tycker jag är tekniken och speluppfattningen. Jag är en passningsspelare som är bra på att sätta andra i spel och jag tycker själv jag ligger bakom en del speluppbyggnad. Skulle nog beskriva mig som mer en framspelare än en avslutare.

Din karriär hittills?
– Jag är ursprungligen från Sandviken. Där spelade jag hockey ända tills sista året på gymnasiet, sen gick jag över till bandy. Började spela juniorbandy i Sandviken, men fick chansen på elitseriebandy i Motala när Ola Grönberg (som jag hade som ledare i Sandviken) tog över dem.  Sen flyttade jag hem till Sandviken igen, och pendlade för att spela med Skutskär. Och 2010 hörde Örebro av sig, och där har jag spelat sedan dess.

Vem är Adam Wijk vid sidan av bandyplanen då?
– Jag pluggar till gymnasielärare i idrott och historia, och blir klar nu till jul. Har en flickvän som är färdig gymnasielärare (idrott och matematik).
– Jag är väldigt idrottsintresserad. Gillar att titta på fotboll och hockey, sen så spelar jag lite golf också…

Vad vet du om Broberg?
– Jag tycker att jag har fått bra inblick genom att prata med Svenne. Sen blev jag bra vän med Jesper Öhrlund när vi spelade tillsammans i Örebro, så jag har bra koll genom honom. Har väl koll på de flesta spelarna.
– När jag har pratat med klubben har jag fått positiva vibbar och det känns seriöst. Broberg är ett lag med fart och fläkt och det passar mig perfekt, även om jag inte är någon fartspelare. Men jag kompletterar med andra egenskaper…

Hur ser du på Brobergs senaste säsong?
– Tycker de spelade över förväntan. De var klara tidigt för slutspel och var nära att rubba Sandviken i slutspelet. Tror Broberg överraskade många där… Det ska bli riktigt kul att komma till ett bra lag som kan konkurrera med topplagen.

Förväntningar på kommande säsong?
– Absolut slutspel!!Sen ska vi väl sikta lite högre, så kanske semifinal då?

Hur bra koll har du på Söderhamn?
– Lite koll, men inte så mycket. Har varit där några gånger, och det verkar vara en liten och trevlig stad. Jag tycker den liknar Sandviken i mycket. Jag och min flickvän kommer att flytta dit i början av augusti.

Hur tränar du till dess?
– Jag kommer att köra mycket träning själv, men kommer kanske åka upp några gånger och träna med laget. Jag kommer att ha dialogen med Brobergs fystränare och få ett program. Kanske att jag tränar lite med Örebro också…

Hemsidan tackar Adam för att han tog sig tid för intervjun, och hälsar honom och hans flickvän varmt välkomna till Söderhamn!

Huvudpartners

Samarbeten