Inför Broberg-Västerås med Stefan Larsson

Publicerades den 8 januari 2014 20:45

Hans Ivarsson    

Hemsidan har pratat med altmeister och mittfältare Stefan Larsson inför hemmakampen mot Västerås på torsdag.
 

Ännu en härlig tvåpoängare inkasserad vid bortamatchen mot Vetlanda. Hur såg matchbilden ut från Stefans perspektiv?
– Första halvan är en ganska jämn tillställning, där båda lagen har svårt att komma till bra lägen. I andra gör vi några positionsförändringar och tar över mer och mer. Deras försök till djupledsspel avväpnar vi effektivt. Som helhet en riktigt bra insats. Grymt bra!

Stefan inkasserar lovord vid i stort sett varje match, genom både hårt arbete och frekvent förekomst i målprotokollet (13 mål). Varför har du sån form just nu?
– Vad ska man säga? Det är roligt med många och täta matcher. Vi spelar med bra fart och jag är nog mer delaktig i spelet än tidigare. Det är svårare när det är nån enstaka match och sen uppehåll… Jag känner mig pigg i kroppen och har bra fart i benen.

VSK på Hällåsen brukar betyda tuffa och täta matcher med mycket fart. Ett matchrecept som faller fartfantomen Larsson väl i smaken?
– Det passar utmärkt! Vi är riktigt starka på hemmaplan. Vi måste vara noggranna i defensiven och få med många som är delaktiga i vårt offensiva spel.

Ted har fått upp ångan i den grönvita dressen. Hur stoppar vi bäst den trenden?
-Ted är ”lurig” och vass i sin spelstil och han tycks ha kommit igång bra efter skadan, men VSK har flera duktiga spelare. Vi måste vara på ”g” och komma nära dom.

Hemsidan tackar för samtalet med Stefan Larsson och bifogar en förhoppning om nya lovord och poäng mot VSK.
  
 
 Stefan Blomquist

Huvudpartners

Samarbeten