Inför Broberg-Kungälv med Erik Jonsson

Publicerades den 16 december 2013 20:50

Hans Ivarsson    

Hemsidan fick en pratstund med Erik Jonsson inför matchen mot Kungälv på tisdag kväll.

Återigen en konstig match på Studenternas, med snö och regn som förstörde alla försök till bandyspel i lördags. Är det en rättvisande beskrivning att Broberg trots allt stod för den gnutta bandyspel som ändå presterades, men att Sirius var något bättre i sporten grisbandy?

– Inget av lagen kunde egentligen spela bandy i dom förhållanden som gällde i lördags. Det var kamp i 90 minuter som gällde. Sirius har en målvakt som kan kasta långt så bollen landade i vårt straffområde varje gång..

Erik används på lite olika positioner i laget och spelade högerhalv i senaste matchen mot Sirius. Har du någon ”favoritposition”?

– Högerhalven passar mig bäst, men jag spelar naturligtvis där tränarna vill att jag ska spela.

Nu väntar hemmamatch mot Kungälv, som skuggar två poäng efter Broberg i tabellen. De senaste resultaten på Hällåsen är 5-6 och 6-5. Jämnt så det förslår. Ska vi förvänta oss en nagelbitare även på tisdag kväll?

– Vi vet mycket väl att det inte finns några lätta matcher i den här serien, men vi är starka på hemmaplan och kommer att kämpa i alla nittio minuter för två poäng.

Har Erik några andra kloka tankar att delge?

– Bara att stämningen i truppen är på topp med många skratt i omklädningsrummet och att vi brukar tagga till lite extra i matcherna kring jul och nyår.

Hemsidan tackar för samtalet och ser fram emot en match som förhoppningsvis kan spelas efter isen på tisdag. Kast med bandyboll är inte alltid underhållande i nittio minuter…
Stefan Blomquist

Huvudpartners

Samarbeten