Match mot GAIS

Revansch mot GAIS

Publicerades den 28 december 2013 19:53

David Hansen

Med stort självförtroende i bagaget och med en vinnande trend skrinnade Brobergsgrabbarna ut till BTG:s TIFO och nyårsfyrverkerier.  De 888 på läktarna (bortsett från ett fåtal Gais-supportrar) hade tydliga förväntningar på seger och en revansch efter den sura förlusten på Heden i Göteborg.

Och visst blev det seger, men den satt hårdare inne än de flesta hade väntat sig. Men som alla vet räcker det att vinna med ett mål, och en 5-4-seger är fullt tillräcklig för att ta två poäng…

Broberg hade inledningsvis vissa problem med försvarsspelet. Hemmalaget kunde inte kontrollera motståndarna på samma sätt som i matcherna mot Ljusdal, och Göteborgslaget kunde även ta ledningen i matchen på straff. Kvitteringen kom inte långt därefter, också det på straff. Målskytt Stefan Larsson. Gais tog ledningen ännu en gång, och Broberg kvitterade återigen. Ställningen i halvtid skrevs till 2-3, efter att bortalaget återtagit ledningen efter dryga 25 minuter.

Det fanns en del anledning till oro i halvtid. Broberg hade haft problem med ”makrillarna”, och sett till de senaste säsongerna är Gais ingen favoritmotståndare för ”Gurt”. Men tränare Svenne Olsson tog ett snack med sina mannar i halvtid, och det verkar ha gett resultat.

I den andra halvleken kom Broberg ut som ett bättre lag. Man förde spelet och pressade Gais på ett helt annat sätt än i den första halvleken. Men gästerna var täta bakåt och hemmalaget kom inte igenom. Det skulle ta hela 25 minuter in i halvleken innan Broberg fick hål på grön/svart, även om tendensen innan målet varit att Broberg hade ett klart bättre spel än bortalaget.

Kvitteringen, som sattes av Stefan Larsson, var något förlösande. För det tog inte länge innan Broberg, för första gången i matchen, tog ledningen. Ett hörnmål av Erik Jonsson resulterade i 4-3, och det kändes som Broberg hade bra kontroll på händelserna.

Men det skulle bli nerver på slutet igen. Med en man mindre på plan och press av Gais, fanns oro på läktarna för en kvittering även om Broberg fortsatt förde matchen. Och när Gais låg högt upp och pressade, skapades givetvis stora ytor. Något som Broberg utnyttjade vid ett bolltapp från bortalaget, och kontrade in 5-3 när bara två minuter återstod. Ett mål som skulle visa sig bli avgörande, eftersom Gais gjorde 5-4 på hörna strax därefter. Men det fanns bara en minut kvar för gästerna att jaga kvitteringen, och Broberg redde ut detta utan större problem. Och två viktiga poäng kunde inkasseras.

Gais spelade mycket lurigt tyckte tränare Svenne Olsson, som inte var nöjd med defensiven i den första halvleken.
– Vi kommer fel i våra positioner. Gais spelar fyndigt och bra, och är väl samlade, säger Svenne kort efter matchen.

Sett över matchen som helhet tycker Olsson dock att hans lag vinner rättvist.
– Vi reder ut det i den andra halvleken, där jag tycker vi har bra kontroll på tillställningen. Den som tror att man bara ska gå in och vinna över Gais kan inte så mycket bandy. Gais är bra, och är definitivt ett topp-10-lag alla dagar i veckan, berömmer Svenne dagens motståndare.