Säsongens tredje kryss mot Mesta Mästarna

Publicerades den 7 januari 2018 17:58

Broberg Bandy

Viktig poäng för Broberg efter jämn match i Helsingehus Arena, där kapten Fryklund var millimeter från att bli matchhjälte.

Mesta mästarna från Västerås stod för eftermiddagens motstånd i Helsingehus Arena. Inte den lättaste uppgiften för Gurt då VSK kommer från en imponerande seger mot Hammaby samtidigt som Gurt inkasserade en svidande förlust bort mot Vänersborg. Årets prestationer hittills har ju varierat väldigt så man funderade innan matchen om Broberg skulle servera fågel eller fisk till Söndagsmiddagen. Med facit i hand kan man väl konstatera att det blev något mittemellan men guldfågeln var inte långt borta.

Matchens inledning kännetecknas av att lagen känner på varandra, relativt jämnt, en hel del felpass och slarv från hemmalaget men man klarar ändå ut defensiven på ett bra sätt. 20 minuter in i matchen gör bortalaget 0-1 efter skott utifrån som Rehnvall tappar och Jacob Bucht kan enkelt lägga in returen. 0-2 kommer också genom Tobias Holmberg som i en situation med mycket hemmaspelare i eget straffområde ändå lyckas finta sig fri med brobergsmålvakten och rulla in bollen. Lite jobbigt läge med 8 minuter kvar av halvleken. Västerås ledning är inte orättvis på något sätt i denna del av matchen utan speglar händelserna ganska bra i första halvlek. Broberg sticker upp emellanåt men är ganska uddlösa medans gästerna känns lite farligare i sina anfall. Hemmalaget hinner dock med en väldigt viktig reducering med några minuter kvar genom Magnus Fryklund som kliver fram i offensiven och skickar in 1-2 genom skott ganska långt utifrån i vänsterläge. Känns som ett väldigt viktigt mål för Gurt att få med sig in till pausvilan.

En bit in i andra halvlek känns det som om hemmalaget på allvar börjar komma in i matchen, man har mer boll och ser mycket starkare ut än i första halvlek. I den 55 minuten kommer så den efterlängtade kvitteringen genom Vadim Arkhipkin som efter pass från Nygren snurrar med VSK-försvaret och prickskjuter 2-2 i den bortre burgaveln från vänsterposition. Matchen står och väger en bit in i andra halvlek och två bra försvar gör det svårt att skapa några riktigt farliga lägen. VSK tar också en timeout men det blir ingen större skillnad av den. I den 78 minuten drar gästernas Martin Landström på sig lagets första utvisning och hemmalaget driver mycket av spelet. På en hemmahörna i den 85 minuten drar Kapten Fryklund bollen i ribban via en hjälm och mycket närmare ett mål är svårt att komma. Matchens sista minuter är en ren chanskavalkad åt bägge håll och det hade kunnat sluta hur som helst.
2-2 slutar alltså matchen och det känns rättvist utifrån att man vinner en varsin halvlek. Försvarsmässigt är nog bägge lagen nöjda med insatsen men framåt hade man nog velat se en bättre effektivitet.

Strongt av Gurt att komma igen efter den senaste matchen och man hade mycket väl kunnat vinna eftermiddagens match utan att det varit orättvist. Fryklunds ribbskott i slutet av matchen ekar fortfarande i öronen, men det kan ju också vara så att årets åttonde kryss kan vara en livsviktig poäng i kampen om slutspel, det hade ju faktiskt kunnat sluta hur som helst.

Extra plus till:
Laget som visar styrka att komma tillbaka efter motgång.
Arkhipkin – fenomenal åkning och outtröttlig som vanligt
Fryklund- kaptenen visade vägen med reduceringsmål och ett starkt försvarsjobb, millimeter från att bli matchhjälte.

Succe’ för Brobergs familjedag – massor av kommande gulsvarta lirare på isen när det bjöds på friåkning, åktur med häst & vagn, tacos mm. Och, förstås – en pinne mot Mesta Mästarna.