Match mot Tellus

Formsvackan håller i sig…

Publicerades den 17 november 2017 22:58

Broberg Bandy    Broberg Medier

Det skulle inte bli någon trendbrott i Brobergs tunga period ikväll heller. Matchen hemma mot Tellus slutade 5-5. Men låt oss ta det från början.

Broberg hade ledningen med både 1-0, 3-1 & 4-2 under den första halvleken, efter mål av Engström, ”Lödet” Jonsson & Forslund x2. Men Gurt kunde inte riktigt knyta ihop den välbehövliga säcken då första halvleken slutade 4-3. Hemmapublikens humör svängdes upp när Forslund satte både en hörna stenhårt i nättaket samt ett friläge fint serverad av Vadim men humöret gick lika snabbt ner igen då Tellus replikerade omgående, bla. på ett frislag från dryga 25 meter.

Andra halvleken fortsatte som den första, då Broberg ägde det mesta av bollinnehavet men Tellus var absolut inte ofarliga när de satte fart framförallt ledda av Tobias Björklund i bortalaget. Nyss nämnde kvitterade till 4-4 några minuter in i andra halvlek innan Engström bara minuter senare återigen gav Broberg ledningen med en isare utanför straffområdet som letade sig in bakom Rasmus Eriksson i bortamålet. Tellus kvitterade dock återigen dryga kvarten senare då Martin Deacon friställd kunde sätta bollen i nät bakom Max Bergström vilket också skulle bli slutresultatet, 20 minuter från slutet. Broberg får aldrig in den riktiga pressen för att fälla avgörandet mot det tappert kämpandet bortalaget. Arkhipkin har bästa läget med ett skott några centimeter över ribban men närmare än så kommer inte gulsvart som får nöja sig med en pinne kvällen till ära.

Nya tag nästa fredag då IFK Vänersborg gästar Helsingehus Arena.