Broberg besegrade Bollnäs i Svenska Cupen

Publicerades den 29 september 2017 21:13

Hans Ivarsson

Broberg möter Bollnäs i Svenska cupen

Laget: Bergström i kassen, Moisala som libero, Fryklund och Redin som backar, Nygren och Wijk som halvor, Dammbro, Arkhipkin, Edling och Öhrlund på mitten samt Söderberg och Forslund på topp.

Första halvan:
Ingen riktig struktur första tio, men mest bollinnehav för gurt. Många feladresser i inledningen… Broberg tar över mer av spelet och Edling kan bryta in, ger Arkhipkin möjlighet att lägga bollen till Öhrlund som ger Broberg ledningen efter dryga 20. Därefter ett par snygga genomåkningar av Nygren, men det räcker inte riktigt ända fram. Hellmyrs kan i stället kvittera på en högerhörna efter 25. Tveksamt om bollen ens letar sig in över mållinjen där…. Bollnäs får en sista chans från högerkanten, men skottet från Mickelsson tar på Bergström och studsar därefter i ribban. Som helhet en ganska tam halvlek utan riktigt tempo och derbykaraktär.
Andra halvan:
Broberg inleder piggt och belönas direkt med en hörna, farlig, men utan resultat från Wigren. Nygren är på humör och spelar senare snyggt fram till Söderberg, som kan sätta ledningsbollen till 2-1. Broberg fortsätter med lite längre spel och får ju bättre utdelning i form av hörnor och ett ledningsmål. Därefter ännu en farlig hörna, denna gång från Öhrlund. Efter ett sällsynt anfall från Bollnäs kan Hellmyrs lyfta in ett frislag mot mål och Bergström får visa sin snabbhet vid den påföljande styrningen. Broberg fortsätter dominera matchen och Arkhipkin får ännu ett fint läge, men West kan täcka bort skottet denna gång. Söderberg gör i stället 3-1 efter ett vänsteranfall från Wijk. Med ett par minuter kvar av timmen gör Nygren ännu en fin uppåkning och släpper fram till Söderberg, men som denna gång inte kan utöka sin målskörd.
Summering:
Broberg gör en riktigt bra defensiv match och skapar samtidigt många fler chanser än Bollnäs i kväll. Dom orangea gör sitt enda mål på en tveksam hörna. Broberg är mer rejäla över hela banan, men farten och trycket är inte riktigt framme än. Där finns absolut mer att hämta…. Wijk och Nygren skapar många lägen för sina medspelare och Söderberg gör det han ska, främst under andra halvlek. Nu kör vi vidare mot Vänersborg, ett lag som borde vara mer än revanschsugna. Kom igen Gurt!