Match mot Bollnäs GIF

Förlust mot Bollnäs

Publicerades den 12 september 2019 22:05

Broberg Bandy

Det blev förlust i DM-semifinalen mot Bollnäs med 4-2. Men matchen var jämn och det var långt ifrån givet åt vilket håll segern skulle hamna.

Matchen inleddes med väldigt få målchanser och det tog tid innan det skulle bli ett mål i matchen. Bara tio minuter innan halvtidsvilan kom ledningsmålet för Broberg, då Martin Söderberg satte en hörna på ett distinkt sätt i nättaket. I avdelningen psykologiska mål sätter vi in Bollnäs kvittering, som var det sista som skedde i den första halvleken. Den nya målvakten i Bollnäs, Pertti Virtanen, stod för ett ”Oksanen-utkast” och hittade Christoffer Fagerström till 1-1.

Broberg återtog ledningen i den andra halvlekens inledning genom Jonas Pettersson innan ”Giffarna” vände på steken och gick upp till 3-2 genom nyförvärven Christoffer Fagerström och Daniel Mossberg. Broberg tog time out och matchen var stundtals väldigt jämn. Men i slutminuterna satte Samuli Helavouri spiken i kistan för Bollnäs del, och slutresultatet skrevs till 4-2.

Detta betyder att Edsbyn och Bollnäs får spela DM-final på lördag, medan Broberg får möta Ljusdal kl 11.00 i en placeringsmatch.