Match mot AIK

Säsongen är över, AIK till semi

Publicerades den 1 mars 2022 23:32

David Hansen

Säsongen tog slut där, i Gubbängens bandyhall den första mars. AIK blev för svåra och vann med 3-0 i matcher efter en storseger i den tredje kvartsfinalen. Den match Broberg var närmast att vinna var hemmamatchen i söndags. Efter den urladdningen kändes det som laget inte riktigt orkade ikväll.

AIK gick tidigt upp i en tvåmålsledning och det var verkligen inte den start Broberg behövde. Broberg reducerade till 2-1, men AIK var för starka och ökade sin ledning till 4-1. Och där var matchen avgjord? Eller?

Hörnor var ordet, sa Bull. Flera gånger om dessutom! Inom loppet av sex minuter hade Broberg gått från 4-1 till 4-4 och samtliga dessa tre mål på hörna. Denna ack så viktiga företeelse i sporten bandy. Jonas Nygren inledde, och sedan två gånger Martin Söderberg. AIK gjorde tyvärr ett ledningsmål strax innan halvtid.

Underläge med ett mål och 45 minuter kvar att spela. Långt ifrån en omöjlig uppgift. Men den andra halvleken fortsatte inte på den positiva trenden som den första halvleken avslutning bjöd på. Broberg tappade successivt och flertalet misstag gjorde att AIK kunde gå ifrån målmässigt. Det rann iväg något till slut när matchen var avgjord och faktum blev klart att detta var säsongens sista match.

Vi siktar på att återkomma med någon form av säsongskrönika vid ett senare tillfälle.