Match mot Villa Lidköping BK

Förlust mot Villa

Publicerades den 5 december 2020 19:15

Anders Jansson    Hans Ivarsson

Det blev ännu en förlust när Villa/Lidköping kom på besök. Efter ett tung start för hemmalaget kunde gästerna defilera hem båda poängen till Lidköping.

Hemmamöte med Villa/Lidköping denna lördag eftermiddag alltså. Ett Villa utan Johan Löfstedt och utan skadade Felix Phersson som hade en otäck duell med sargen i Villas match mot Bollnäs häromsistens. Broberg däremot hade fått tillbaka nestor Nygren och även Tatu Ässämäki som inte spelat på sju långa månader. Saknades i laget gjorde Patrik Backman, Jaakko Hyvönen och Hampus Lindén. Och Magnus Fryklund som skulle gjort comeback men tvingades ge upp det försöket efter uppvärmningen. Mötena med Villa, i synnerhet på hemmaplan, har de sista åren ofta varit välspelade och dramatiska tillställningar. Den senaste fem möten på Hällåsen och Helsingehus Arena har resultatraden 5-4, 2-8, 5-3, 5-5 och 3-3. Undantaget den matchen för lite drygt två år sedan (2-8) är det rätt jämnt skägg. Två segrar för Broberg, en seger för Villa och två oavgjorda matcher. Men det var då det.

Efter en inledning med ett bortalag som tog taktpinnen och klev högt på Broberg kunde gästerna också ta en tidig ledning efter en hörna i den sjunde minuten. Sen rullade det snabbt vidare. Innan klockan passerat elva minuter stod det 0-3 på tavlan. Och då hade också Rehnvall i målet hunnit med en mnakalös frilägesräddning. Drömstart för bortalaget alltså och en lika jobbig start för hemmalaget. Efter detta stod det och vägde litegrann. Och med det menar jag att det var en stund av väntan vart matchen skulle ta vägen. Känslan var att Villa slog av lite på tempot och att Broberg inte riktigt orkade, vågade eller förmådde att hota. Känslan var att Broberg var piskade att göra nästa mål för att skaka liv i matchen. Så blev det inte utan Villa utökade via ännu en hörna. Detta i den 29.e minuten. Men Broberg repade mod och reducerade några minuter senare när Martin Söderberg slog in ännu ett volleymål. Gästerna jobbade dock hårt för att få det bortdömt, men målet kvarstod. Helt korrekt. Broberg kom således in i matchen ju längre den gick. Villas start var otrolig och det i kombination med att det också rullade deras väg gjorde att det såg ut att rinna iväg. Men det jämnade ut sig och lugnade ned sig en aning och 1-4 stod sig till halvtid. Ett resultat som speglade händelserna på planen väl.

Hemmalaget försökte i inledningen av andra halvlek att ta kommandot men det var ändå Villa som kunde slå in nästa mål när Albin Thomsen gjorde 1-5 i den 50:e minuten. Några minuter senare ökade Joel Broberg på till gästernas ledning och det fanns numera absolut ingenting som tydde på att Broberg skulle kunna vända på steken. Vadim Arkhipkin reducerade till 2-6 i den 60:e minuten med ett fint skott utifrån den vänstra frislagscirkeln. Det kändes som att det fanns en del energi i hemmalaget men gästerna tog lite död på den energin när Christoffer Edlund förvaltade ett friläge till 2-7. Samma Edlund ökade en stund senare på gästernas ledning när han slog in gästernas tredje hörnmål för kvällen. Broberg reducerade ännu en gång i den 75:e minuten när Fritiof Hagberg, som var en av hemmalagets mer framträdande spelare, klev igenom tjusigt. Jesper Eriksson kunde sedan i den 87:e minuten slå in sitt nionde för kvällen på hörna och minuten senare kom också tian på ett uppgivet hemmalag. Och det var också matchens sista mål och med det slutade det alltså 10-3 till Villa/Lidköping.

Inte riktigt samma dramatik som det oftast varit i detta möte de senaste åren. En dålig start för hemmalaget och en lika bra start för bortalaget. Broberg försökte smygkämpa lite och hade energi en god stund in i matchen. Broberg gör egentligen inte en dålig insats här, men Villa gör ju däremot en väldigt bra match. Ska Broberg hota Villa måste det vara i princip prickfritt och det var det ju inte riktigt. Hyfsat okej insats men ändå långt borta. Och det är inte optimalt att det är Villa som petar i fyra hörnmål i en sån här match. Broberg är nu segerlösa efter fem avverkade matcher. Det har dock varit en tuff inledning, med både tufft motstånd och mycket skadefrånvaro. Så förhoppningsvis går vi mot en ljusning här. Även denna hemmamatch fanns åtta stycken röststarka supportrar på läktarplats och försökte bära fram hemmalaget. De får dela på matchens stjärnor tillsammans med Rehnvall och Hagberg, tycker jag.