Match mot Sandvikens AIK

Säsongen är över

Publicerades den 26 februari 2020 21:20

David Hansen

Säsongen är över. Det som på förhand tippades att bli en mycket oviss kvartsfinalserie blev 3-0 i matcher till Sandviken. Kvällens match var kanske den mest jämna, även om Sandviken tog hem den också tillslut. Slutresultatet skrevs till 3-1.

De yttre omständigheterna ikväll var inte i närheten av dem som vi fick uppleva i förra matchen på Jernvallen. Isen låg blank och flaggorna vajade lätt, nästan raka motsatsen till lördagens bandyparodi. Broberg kom till spel med samma lag som senast, bortsett från att Hampus Lindén stod i målet ikväll i Henrik Rehnvalls frånvaro. Som reservmålvakt såg vi den välkända Brobergsveteranen Dennis Wasberg.

När kvarten var spelad i måndagens match i Söderhamn hade Broberg vittjat nätet några gånger. I kvällens match stod den mållösa ställningen sig länge. Broberg hade chanser, även om de hetaste chanserna kanske var Sandvikens. Men Hampus Lindén i målet visade flera gånger att han är en mycket snabb och smidig målvakt.

När knappa tjugo minuter var spelade, fick även Hampus ge vika för ett skott från Erik Säfström. Det är svårt att belasta Lindén för det insläppta målet.

Broberg kvitterade. Ett mål som påminde mycket om Erik Säfströms inledande mål. Martin Söderberg kom på kanten och avlossade ett hårt skott som resulterade i kvitteringen. Strax därefter en Brobergshörna från höger, men tyvärr resultatlös.

I den första halvlekens avslutning så trappade Broberg upp något, och det var inte långt ifrån att ”Gurt” skulle få gå till halvtidsvila i ledning. Istället blev det Sandviken som gick till halvtidsledning, efter en kalaspassning från Daniel Berlin till Dennis Henriksen. Ställningen 2-1 till Sandviken, som lika gärna kunde varit 1-2 som 2-2 som 1-1…

Den andra halvleken var bara några minuter gammal innan Sandviken utökade ledningen till 3-1. Men sedan stod matchen och vägde. Broberg hade ett jätteläge, och några minuter därefter tilldömdes Sandviken en straff. En straff som Hampus Lindén räddade. Halvtimmen återstod då av matchen.

Goda råd blev dyra och klockan tickade på de 80. Ledarbänken i Broberg signalerade för Time Out för att försöka greppa den sista chansen. Två måls underläge och tio minuter kvar är som bekant långt ifrån omöjligt. Och visst kom chanser, framför allt ett jätteläge med Martin Söderberg. Broberg fortsatte spela högt och chansa, inget fanns ju att förlora i detta läge.

Sandviken kunde dock inte hotas i målprotokollet, även om Broberg verkligen försökte. Förlusten var ett faktum och säsongen tog alltså slut denna onsdagskväll på klassiska Jernvallen. Men det finns givetvis många positiva bilder att ta med sig från denna säsong, men den summeringen sparar vi till en annan gång.