Match mot Åby-Tjureda IF

Första tvåpoängaren bärgad

Publicerades den 10 november 2019 19:00

David Hansen    Hans Ivarsson

En lättnad känner många Brobergare ikväll, när säsongens första seger är bärgad. Nykomlingarna Åby/Tjureda stod för motståndet och det blev tillslut en mycket klar seger med hela 8-2.

Båda lagen stod på noll poäng inför dagens drabbning och för hemmalaget var det särskilt viktigt att vinna efter de inledande förlusterna. Broberg visade också direkt i matchinledningen att de tänkte vinna den här matchen genom att tidigt sätta ledningsmålet på en hörnretur.

Men Åby gav inte upp så lätt och kämpade sig in i matchen. Kvitteringen var en fin prestation från bortalaget, där Filip Bringe stod för avslutningen med ett bra skott. Lagen hann sedan med ett varsitt mål, så att halvtidsställningen kunde skrivas till 2-2. Målmässigt jämnt, även om Broberg hade spelet till övervägande del.

Den andra halvleken förblev mållös inledningsvis. Ju längre tiden gick, ju mer nerver kan man tänka sig. Det var ju trots allt Broberg som hade betydligt mer press på sig inför denna match.

Matchavgörande minuter? Jo, det kan man nog ändå anse att det blev där omkring dryga tjugo minuter kvar. Inom loppet av dryga minuten hade Broberg gjort två mål, först Erik Jonsson och sedan Jonas Pettersson. Denna ledning blev något förlösande, för efter detta var det dominans Broberg. Under den avslutande kvarten kom inte mindre än fyra hemmamål, och det blev alltså tillslut en mycket säker seger trots den ovissa halvtidsställningen.

Ny match på onsdag, återigen hemma och återigen mot en nykomling. AIK besöker oss. Välkommen!