Match mot Frillesås

Delad pott på Sjöaremossen

Publicerades den 4 januari 2019 21:20

Anders Jansson

Det blev säsongens andra kryss när Frillesås och Broberg spelade 2-2 på Sjöaremossen. Efter underläge i halvtid kom Broberg ut med bättre energi och kunde vända matchen, innan hemmalaget kvitterade.

Brobergs kanske första besök på Sjöaremossen gick av stapeln på fredagkvällen. En bortamatch som fick 30 supportrar att sätta sig i buss för 130 mil tur och retur för att stötta Broberg mot nykomlingarna Frillesås. Inga muntra rapporter innan match när det basunerades ut att Vadim Arkhipkin ska operera sin axel och sannolikt blir borta resten av säsongen. Sedan tidigare är ju även Fritiof Hagberg knäskadad och som om inte det vore nog så saknades även Linus Forslund med skadad ljumske. Den här säsongen slår alla rekord vad gäller skador och det börjar kännas tröstlöst med ständig uppförsbacke. Vädermässigt rapporterades innan matchstart om styvt 10 plusgrader. Sannolikt dålig is och en krigarmatch att vänta alltså.

Vid matchstart verkade det dock vara fin is och den såg ut att hålla ganska bra i ungefär en halvtimme. Matchen som sådan startade med en hel del slarv i uppspelsfasen från Brobergs sida. Frillesås skapade mängder av hörnor och var vid några tillfällen också nära att ta ledningen. Broberg hade ett par bra chanser men dessvärre utan någon vidare skärpa eller flyt framför mål. Det var Frillesås som alltmer tog över och höll i taktpinnen. Och man tog också ledningen, även om det dröjde till den 35:e minuten när Fredrik Brandin slog in bollen på helvolley efter ett lyft mot bortre stolpen. Inte helt orättvist. Broberg hade en något bättre period efter målet men kändes överlag genom halvleken ganska uddlösa. Defensiven såg bra ut vid uppställt försvar men till följd av mycket slarv på egen planhalva släpptes Frillesås till några för många avslutschanser.

Inledningen av den andra halvleken vittnade om att Broberg hade pratat om att kliva högre och sätta press. Betydligt högre energi på alla håll och det betalades sig efter tio minuter då Adam Wijk hittade Erik Jonsson mitt i slottet och den senare kunde sprätta in kvitteringen. Broberg hade här tagit över matchen och ytterligare drygt tio minuter senare kom också ledningsmålet när Jonas Nygren bröt en vänsterhörna innan han gled in och sprättade upp bollen i nättaket, för att sedan glidare vidare ut mot de ca 30 tillresta supportrarna och fira. Efter detta fick hemmalaget lite mer att säga till om igen och man manade också fram en kvittering i den 75:e minuten, återigen genom Fredrik Brandin som styrde ett skott utifrån i mål bakom sin egen rygg. Detta efter att Broberg haft problem att rensa undan ordentligt efter en tidigare situation.

Nu stod det verkligen och vägde. Lagen bytte chanser med varandra men som så många gånger förr denna säsong så fattas det ofta en hel del skärpa och en hel del flyt i avgörande lägen för Broberg och det oavgjorda resultatet stod sig. Matchens avslutning blev lite irriterad när Frillesås fick frislag nästan på mittplan och domaren signalerade för ett skott. Hela bortalaget i mur och en hemmaspelare som laddade på. Lite onödigt kan man tycka då det enda han kan åstadkomma i det läget är att träffa någon i muren illa. Det tyckte Robin Redin också och härsknade till.

Andra halvlek blev väldigt händelserik och den är klart bättre från Brobergs sida. Högre intensitet och energi än den första. Det som fattas är bättre skärpa och att få till en jämnare prestation. Två bra halvlekar är nödvändigt, annars räcker det inte. Nåja, en poäng är bättre än ingen poäng, även om två givetvis hade varit önskvärt. Nu väntar Vänersborg hemma på söndag och vi får hoppas att både lag och supportrar hinner hem i tid till matchstart.