Match mot Hammarby IF

Förlust på Zinken

Publicerades den 28 december 2018 23:30

Anders Jansson

Full fart i mellandagsschemat och fredagen betydde match borta mot Hammarby. En match som slutade 6-3 till Hammarby, precis som matchen i Helsingehus Arena för några veckor sedan. Största glädjeämnet i matchen var nog Edvin Wigrens första elitseriemål.

Match på Zinken i vad som såg ut att vara perfekta förutsättningar. Glädjande innan match var att Vadim Arkhipkin var tillbaka efter skada. Således bara Jesper Öhrlund som saknas på grund av sjukdom. Och för första gången hade vi en gubbe på sidan, och det var Joel Edling som drog den lotten.

Matchen hann knappt start innan nämnde Arkhipkin skrinnade sig fri med hemmamålvakten Patrik Hedberg som var följsam och kunde avvärja friläget till matchens första hörna. Som dessvärre blev resultatlös. Inledningen av matchen var annars grinig och innehöll en hel del duster. Och tråkigt nog också ännu en skada. Denna gång på Fritiof Hagberg som fick en olycklig smäll och skadade sitt knä. Och det såg inte alls bra ut, Men  spelmässigt var det jämnt skägg. Det blev ändå hemmalaget som tog ledningen och detta efter en klassisk indianpassning rakt i gapet på Ilja Grachev som kunde kliva fram och lägga in 1-0. Detta i den 19:e minuten. Knappt tio minuter senare utökade Hammarby efter en omställning där Broberg i anfallet innan hade en bra möjlighet. I den 35:e minuten kom den så viktiga reducering. Och det var Edvin Wigren som kom loss på högerkanten och överraskande avlossade ett skott från dålig vinkel. Osäker på om den styrde på någon och fick en konstig bollbana, men den seglade iväg upp i nättaket bakom Patrik Hedberg. Wigrens första elitseriemål! Resultatet kändes som ett gångbart halvtidsresultat. Precis när jag tänkte den tanken skickade Adam Gilljam iväg en lyra mot Christoffer Fagerström som ensam med tre gula lyckades både få ner och brotta in bollen till 3-1. I den 47:e minuten. Psykologiskt tungt mål. Halvleken var jämn men mönstret känns igen lite. Vi kan inte riktigt sätta dit våra chanser och släpper själv till lite för enkla mål.

Andra halvlek behövde en tidig reducering. Och det fick den också i minut 48! Martin Söderberg målskytt i en situation som jag inte riktigt såg till följd av en ouppmärksam kameraman. Men säg den glädje som varar. Blott två minuter senare kunde Jesper Jonsson lägga i 4-2 till hemmalaget. Därefter följde lite ställningskrig en stund innan Hammarby kunde punktera matchen med två hörnmål till 6-2. Broberg kunde sedan reducera till 6-3 i den 80:e minuten och efter det hände inte speciellt mycket.

Broberg gjorde väl egentligen ännu en skaplig insats. Men det räcker inte riktigt till. Det släpps till lite för enkla mål och det fattas en växel i offensiven är ofta känslan. Vid 4-2 lever trots allt matchen i högsta grad och en reducering där skulle kunna skapa nerv. Men det kommer liksom av sig lite. Nåväl. Nu väntar Falu BS på hemmaplan dagen före nyårsafton. Och därefter Frillesås på bortaplan. Två matcher där vi gärna ser full pott!