​Till Pär Hedqvist minne

Publicerades den 30 juni 2022 18:59

Åse Fernqvist    

Pär ”Pelle” Hedqvist, kär vän och kamrat har hastigt och chockartat lämnat oss, endast 69 år.

Han efterlämnar sambo Birgitta, sonen Jocke och barnbarn. Vi är många andra som är berörda och känner en oerhörd saknad.

Jag hade förmånen att tillbringa över 50 år med Pär, eller Dunka som jag brukade kalla honom lite privat. Under åren i Brobergs IF fick vi uppleva två SM Guld 1976 och 1977 en tråkig förlust 1979. Ljusdals Dexcup inbringad 4 vinster med en del bilar som pris. Ett annat roligt minne är vinsten i Junior-VM i Norge 1972.

Att ha Pelle med i laget med sin oerhörda skjutförmåga bidrog i stor utsträckning till de framgångar vi fick på bandyplanen. Vet att alla motståndarlag hade en viss skräck i ögonen när vi fick frislag eller framförallt hörna. Han är också Brobergs i särklass bästa målskytt genom tiderna. Han gjorde många mål från helt omöjliga lägen där endast han såg möjligheten till mål, vilket också blev fallet många gånger.

Vi umgicks även privat under alla dessa år. Vi golfade, gjorde utlandsresor, hade nyårsfester tillsammans och besökte Brobergs hemmamatcher som ”experter” på läktaren.

Nu är Pär borta men minnet av honom som en riktig kompis och polare lever starkt.

Vännen Stig Dammbro

Foto: BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

Huvudpartners

Samarbeten