Nyheter

Inför: AIK – Broberg

Publicerades den 1 februari 2020 18:16.

Det är tätt på given för Broberg nu efter landslagsuppehållet. Imorgon, söndag, rullar man ner mot Solna för möte med AIK på Bergshamra IP. Första besöket någonsin för Broberg på Bergshamra, mig veterligen. Matchen blir Brobergs tredje inom fem dagar.

Men Broberg har fått en mycket fin omstart efter landslagsuppehållet med dubbla segrar under ”västgötaveckan”. Ramstark seger hemma mot Villa i en jämn och underhållande batalj i onsdags och en relativt enkel seger mot Vänersborg med 6-1 under fredagen. De här två segrarna har gjort att Broberg nu inte behöver titta så mycket neråt i tabellen då man skapat ett ointagligt försprång till lagen utanför topp 10, så åttondelsfinal vet vi att vi är klara för. Men just nu parkerar vi på en femteplats och möjligheten att till och med kunna nå topp 4 finns fortfarande inom räckhåll. Men troligt är att vi måste gå rent i stort sett för att lyckas med det.

AIK då. Jo, efter en lite knackig start har nykomlingarna kommit igång bra och är också med och hugger om den där topp 6-positionen. I nuläget ligger man 8:a med 20 poäng. Fem poäng bakom Broberg men med en match mindre spelad. Så för AIK är morgondagens match extremt viktig om man ska ha möjlighet att nå topp 6. Så räkna med att dom kommer sälja sig dyrt. Det verkar också som att nyförvärvet Patrik Sjöström debuterar imorgon och det är ju givetvis en förstärkning till ett redan starkt lag. Offensivt vet vi var dom går för med bjässarna Pavel Ryazantzev och Patrik Nilsson längst fram.

Senast lagen möttes i Helsingehus Arena i mitten av november var Broberg i förarsätet hela matchen och kunde efter en stundtals tung press från AIK i den andra halvleken vrida sig ur och gå ifrån till seger med 5-2. Nu är det ny match och nya förutsättningar. Frågan är om Broberg orkar hålla uppe trycket i ännu en match i den här täta perioden. Lyckas man med det har man goda chanser att ta två poäng i den här på förhand tuffa bortamatchen. Bergshamra ser dock ut att bjuda på hyfsade förutsättningar vädermässigt imorgon, med klart väder och 3-4 grader. Det gäller för Broberg att fortsatt få till sitt lyckosamma egna spel, med tålamod i bollhållningen och attack i rätt lägen. Gör man det och på så sätt minimerar bolltapp i fel lägen är man otroligt stabila i defensiven också.

Om läget i laget har jag inga andra rapporter än att det blir samma lag som igår. Magnus Fryklund har skadekänning och Erik Jonsson är sannolikt fortsatt sjuk. Det betyder att Tatu Ässämäki får ännu en match under bältet och samma sak gäller Jonas Pettersson. Den senare har efter en tuff säsong med begränsad speltid nu gjort mål i tre matcher i rad. Målet han gjorde igår mot Vänersborg var dessutom ett riktigt högklassigt bandymål.

Anders Jansson    Hans Ivarsson


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners