Nyheter

Inför Broberg-Edsbyn

Publicerades den 10 januari 2020 20:34.

Säsongens sista (eller årets första) Hälsingederby! Edsbyn kommer till Helsingehus Arena och ordet revansch kan sägas gälla för båda lagen. För Broberg efter förlusten i premiären i Svenska Fönster Arena (10-1). För Edsbyn efter förlusten förra året i Söderhamn (3-2).

Broberg är precis hemkommen efter en smålandsturné där laget fått pröva på proffslivet, åtminstone så tillvida att kunna få koncentrera sig fullt ut på bandyn och släppa civila arbeten för en stund. Edsbyn däremot har vilat sedan trettondagen.

Jag skulle kunna skriva mycket om Edsbyn i denna införkrönika, men de flesta läsare har nog ganska bra koll på laget ca 7 mil väster om oss. Det är i vart fall utan tvekan ett av Sveriges bästa bandylag (kanske för tillfället det bästa?) och i matchen imorgon lördag finns inga utrymmen för alltför stora misstag. Trots att det kryllar av riktigt bra spelare i ”byn”, vill jag ändå framhålla laget. Men ska vi nämna några spelare är det svårt att undvika bröderna Määtää såklart.

Vårt eget Broberg då? Jo, trots förlusten i Vetlanda där inte allt stämde och den knappa segern mot seriejumbon Åby så har laget spelat bra den senaste månaden. Underlägen har inte stressat upp laget, utan de gula har, likt Edsbyn, varit trygga i sitt grundspel.

Edsbyn har historiskt inte älskat bortamatcherna i Söderhamn. Genom att gräva i arkiven under 2000-talet kan vi hitta flera tillfällen då de båda poängen stannat kvar i Söderhamn. Så trots att det är Sveriges mest framgångsrika bandylag under 2000-talet, så har Söderhamn inte varit deras favoritplats direkt även om det ändå blivit några segrar för rödblått. Vi får verkligen hoppas att Edsbyns svårigheter vid Hälsingekusten fortsätter imorgon.

Matchen imorgon kommer bli häftig på många sätt. Båda lagen har revansch att utkräva. Publiken minns senaste hemmaderbyt (mot Bollnäs). Allt talar för en trevlig bandyeftermiddag i Helsingehus Arena! Senast hemma mot Sirius var det säsongens näst bästa publiksiffra. Ska vi sikta på säsongens bästa imorgon?!?

David Hansen    Hans Ivarstedt


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners