Nyheter

Inför: Hammarby – Broberg

Publicerades den 27 november 2019 14:29.

Broberg tar sikte på Zinkensdamms IP där Hammarby väntar i elitseriens åttonde omgång. Målet: att förlänga segersviten till fem!

Ja, Broberg har ett ganska härligt läge just nu efter fyra raka segrar, vilket såklart är väldigt starkt efter den tunga starten med tre raka förluster. Senast mot Vetlanda blev det ännu en seger med 5-2 efter en match som man till större delen hade bra kontroll på. Det svajade en aning stundtals i andra halvlek och man hamnade lite lågt och blev tillbakapressade, men kunde ta sig ur greppet och till slut vinna relativt klart.

Nu är det dags för ny match och garanterat helt andra förutsättningar. För vi ska nog inte räkna med att Zinken bjuder på några toppförutsättningar ikväll. Enligt prognosen just nu ser det dock ut att bli uppehåll. Men sannolikt ganska varmt och en is som kommer klara spel i gissningsvis 20 minuter per halvlek. Hemmalaget Hammarby har haft en relativt tuff start på säsongen med endast en seger hittills (premiären mot Åby/Tjureda). Man har dessutom haft det tufft på skadefronten. Hela ordinarie centralförsvar Rutqvist, Pizzoni och Nyman) har saknats. Nu rapporteras det om att Felix Nyman är tillbaka i full träning och det är ingen vågad gissning att han också spelar ikväll. Däremot saknas nu också Ivan Lebedev (hjärnskakning) i Hammarby. I Hammarby finns som känt många med brobergsanknytning. Tränare Stefan Karlsson, Max och Ted Bergström och Adam Gilljam. Dessutom Simon Folkesson och Calle Rutqvist, med förflutet i Brobergströjan.

I Brobergslägret bör det vara glada miner efter den senaste perioden, som gjort att man nu ligger på sjätteplats i den otroligt jämna tabellen. Om skadeläget i truppen säger assisterande tränare Wasberg:

Vi åker med samma trupp som senast. Plus att också Magnus (Fryklund) åker med också. Han är med på uppvärmningen och testar så får vi se hur det blir. Med Nygren (Jonas) tar vi det dag för dag, men han blir inte med ikväll.

Relativt oförändrat med andra ord, men med en möjlighet att Magnus Fryklund är tillbaka i kvällens match. Senast tog Rasmus Linder till övervägande del hand om högerhalven och Tatu Ässämäki gjorde elitseriedebut som vänsterback. Återstår att se hur laget formeras ikväll. Antagligen på samma sätt, med viss reservation för att Magnus Fryklund istället går in på backplats.

Vi kan nog räkna med att det blir mycket kamp om varje meter på planen ikväll, till följd av förmodat ganska svårspelad is. Mycket lyft antagligen vilket ändå har visat sig vara ett lyckosamt medel för Brobergs del i inledningen av säsongen. Går inte heller nog att understryka vikten av att utnyttja fasta situationer. Men Broberg har ett ganska skönt läge nu och verkar ha skönt driv i truppen. Får vi alla bitar på plats ikväll ska vi kunna ha goda chanser att bärga den femte raka segern. Hammarby på Zinken är dock alltid en tuff uppgift ska vi komma ihåg.

Anders Jansson    Ingemar Persson


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners