Nyheter

Broberg – 100 år!

Publicerades den 20 augusti 2019 14:33. Taggar: Bandy Broberg Broberg100år jubileum Söderhamn

Lördag den 17/8 hade Broberg valt att lägga sin Jubileumsdag. Det var friåkning med A-lagsspelarna i Helsingehus Arena och Jubileumsfest på Östra Berget på kvällen.

Lördag 19 april 1919 bildades Broberg IF i en smedja på Brunnsbackenområdet. Till Jubileumsfesten hade långväga gäster anmält sig – längst resa hade en utflyttad Söderhamnare som kom åkande ända från Vetlanda. Det var 200 personer som anmält sig till festen på Östra Berget och som började med mingel på festområdet. Till bords fick gästerna en meny komponerad och serverad av Wågbro Wärdshus; förrätt ”Toast Skagen”, varmrätten bestod av fläskfilé, potatisgratäng, Bearnaisesås och desserten en vaniljpannacotta & kaffe.

Under tiden som festdeltagarna åt och mellan måltiderna visades det bildspel från bland annat Söderhamns Kurirens och Brobergs arkiv på storbildsskärmen. Det hölls tal från representanter från Föreningen Svensk Elitbandy, Bandydistrikt Nord, Hälsinglands Idrottshistoriska Sällskap. Också Brobergslegendaren Göran Enberg, och kommunens ordförande John-Erik Jansson(c).

Det som kändes djupt i mångas Brobergshjärtan var när spelarna Robert Dammbro och Joel Edling avtackades på scenen, med videohälsningar från gamla och nya lagkamrater, motståndarlag, domare med flera. Dessutom avtackades fystränare Göran Härdin efter lång och trogen tjänst. Det var många skratt då de alla är personer som bjuder på sig själva och en och annan tår syntes också, inte minst på Robban som tackade föreningen och sin familj för en lång karriär.

Klicka på bilden för fler bilder från Jubileumsfesten:

Såklart var det en tävling också, där samtliga festdeltagare kunde vara med och mäta sin kunskaper om Broberg i en Kahoot.
Slutstriden stod mellan Parre Strandlund och Bengt Jonsson och vinnaren åker på en kryssning med Lönns Buss och Cinderella.

Brobergs nyförvärv presenterades och hela A-truppen fick visa upp sina sångtalanger när de på scenen framförde Brobergsmarchen – en låt komponerad av Per-Arne Åkerström och Nils-Åke Åhlin på den tiden då rullband var en nyhet. Samtliga festdeltagare kunde förstås också delta i sången.

Efter en lyckad kväll med mat, tal och sång öppnade Club Oscar upp och festen fortsatte till kl 02.00 med dans, disco och en massa bandysurr både i partytältet och på dansgolvet.

Klicka nedan för fler bilder från Brobergs friåkning i Helsingehus Arena

Broberg Bandy    Stefan Sjödin


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners