Nyheter

Midsommarderby lockade rekordpublik!

Publicerades den 24 juni 2019 14:00. Taggar: midsommarbandy midsommarderby Söderhamn

Vädret var perfekt och publiken på ett strålande humör. Innan A-lagsmatchen hade Brobergs, Bollnäs och Ljusdals tioåringar visat upp sin härliga spelglädje, och vem vet om dessa killar spelar midsommarderby om ett antal år?

För Midsommarderby var ordet för kvällen. En fullständigt unik händelse i Söderhamn som blev möjlig tack vare att Söderhamns Kommun valt att behålla isen över sommaren samt att det finns människor i de båda klubbarna som är villiga att testa nya idéer.

Bästa publiksiffran förra säsongen var drygt 1 700 personer. Ikväll kom det alltså hela 2 448 personer, på en vänskapsmatch i juni. Det talar om en succé och bilden var att alla besökare var positiva och glada. Vi får verkligen hoppas att detta kan bli en ny tradition i bandyn och i Söderhamn, för gensvaret från publiken var tydligt.

Tillsammans med Wågbro Wärdshus hade Broberg riggat upp serveringstält med förbokad mat och musikunderhållning. Utanför var Söderhamns Motorklubb med rallybilar, crossar, folkrace- och dragracebilar. Även en del veteranbilar var på plats.
Det grillades hamburgare och såldes lotter – även här ett rekord när en glad vinnare kammade hem rekordsumman 19620 kronor på 50/50-lotteriet!

Det som kanske lockade extra många åskådare kan vara nyfikenheten på nyförvärv. I Broberg kom fyra av fem nyförvärv till spel. Jonas Pettersson, Marcus Wikman, Rasmus Linder och Robert Rimgård (Tatu Ässämäki är kvar i Finland och ansluter i augusti). Bollnäs kunde för kvällen presentera Daniel Mossberg på isen.

Matchen då? Jo, det var ju en träningsmatch och något som man kanske inte bör dra några större växlar på. En träningsmatch drar man visserligen aldrig några större växlar på, men speciellt inte en sådan i juni. Det var trots allt en stundtals trevlig bandy som uppvisades, och det glimtade ofta till från båda lagen.

Spelmässigt och målmässigt var matchen jämn. Hemmalaget Broberg tog ledningen, då ett av nyförvärven presenterade sig direkt. Robert Rimgård med en hörna rakt i nättaket.

Repliken kom dock snabbt några minuter senare, då genom Bollnäs mycket lovande spelare Philip Flodstam. Det blev också Bollnäs som kunde utöka sin ledning, två gånger om dessutom. Först Philip Flodstam återigen, innan Per Hellmyrs i princip på egen hand satte 1-3 strax innan paus.

Paus alltså, inte halvtid. För matchen spelades 3×30 minuter. Om det berodde på att spelarna behövde mer vila, publiken behövde utomhusvärmen eller för att skapa två pauser för samkväm låter vi vara osagt. Men i inledningen av den andra perioden svarade Jonas Engström för två prestationer. Först reduceringsmålet till 2-3 och därefter en assist till nyförvärvet Rasmus Linder som satte 3-3. Lägg därtill att ett annat nyförvärv, Jonas Pettersson, däremellan var riktigt nära ytterligare ett hemmamål.

Efter dryga 50 minuter spelade återtog Bollnäs ledningen, målskytt Kasper Milerud. Och trots att 40 minuter av matchen återstod kom inga fler mål. Gästerna avgick med segern i världshistoriens första midsommarderby i bandy.

Intervju med de båda lagens tränare efter matchen: https://www.facebook.com/brobergbandy1919/videos/2027247380918367/

Broberg Bandy    


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners