Nyheter

Hagberg klar för ytterligare 2 år

Publicerades den 26 februari 2019 16:15. Taggar: Broberg Hagberg

Norge kanske inte är den starkaste bandynationen i världen, men väl topp fem. Däremot finns en spelare i det norska landslaget som håller mycket hög klass (enligt undertecknad Norges kanske bästa spelare) och som är en viktig kugge i Brobergs framtida lagbygge. Vi talar naturligtvis om mittfältaren Fritiof Hagberg, som idag gjort klart med en förlängning med Broberg över de två kommande säsongerna.

Vad fick dig att bestämma dig för en fortsättning i Broberg?
– Det som fick mig att fortsätta i Broberg är mycket. Böna (Tränaren Björn Eriksson) och ledarstaben är kvar. Dom har varit helt fantastiska i år. Hallen betyder såklart mycket och att jag trivs bra i laget och utanför bandyn!


Hur gick tankarna efter säsongen?
– Tankarna efter säsongen är väl att vi har fått jobba mycket i uppförsbacke med alla skador och så, men tycker ändå vi gör det bra och krigar på. Synd att vi inte fick ha hela truppen någorlunda skadefri så att vi kunde visa vad vi faktiskt kan. För det finns en stor potential i truppen.


Skada under säsongen, är du extra taggad inför nästa säsong?
– Självklart är man extra taggad inför nästa säsong. Det är aldrig roligt å stå på sidan och kolla på. Så man har ett extra stort sug nu ja. Speciellt när det kändes som att man var på gång och hade hittat något bra.


Du har rotat dig i Söderhamn nu. Hur trivs du här?
– Haha jo men jag trivs bra i Söderhamn!


Är det återhämtning nu, eller tränar du lite?
– Lite träning blir det väl och kanske och göra lite andra saker som man annars inte hinner med under säsongen. Annars vila också såklart.

Brobergs sportansvarige Jens Alftin kommenterar förlängningen så här:
– Jättekul att ”unga” Fritiof väljer att satsa vidare i Broberg. Han fyller 23 i år och man kan se vilka kliv han tagit den senaste säsongen. Jag tycker att han idag står för mycket konstruktivt i vårt uppspel. Har dessutom en enorm arbetskapacitet. En viktig grundbult för oss i det framtida lagbygget.

David Hansen    


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners