Nyheter

Inför säsongsepilogen Tillberga-Broberg med Dennis Wasberg

Publicerades den 12 februari 2018 21:10.

Hemsidan får en snabb pratstund med Dennis Wasberg inför serieavslutningen.

Inget slutspel för Broberg denna säsong. Vilken är den främsta orsaken, enligt Dennis?

-Vi har inte gjort någon slutlig utvärdering ännu, men det poppar ju upp ett antal orsaker som vi inte gör lika bra som förra säsongen. Vi tappar för många poäng mot dom lite sämre placerade lagen, vi får inte ihop defensiven lika bra och släpper därför in för många baklängesmål, vi får inte till hörnskyttet och så vidare….

Precis som du nämner har Broberg skrapat ihop klart färre poäng mot Tellus, Sirius, Motala och Kalix, jämfört med Vänersborg och Bollnäs. Har Broberg svårare att spela mot defensivt grupperade lag?

-Vi känner ju samtidigt att vi borde kunna dra nytta av hallen och den fina isen, jämfört med utematcherna på Hällåsen i varierande väderförhållanden. Men det gav som sagt inte den förväntade effekten i år…. Vi hade ju även en svag inledning av serien. Vi hade till exempel ledningen mot Bollnäs borta och en fantastisk första halvlek, men matchen rann oss ur händerna.

Broberg har väl förspänt på målvaktsfronten denna säsong, med Rehnvall, Bergström och livlinan Wasberg i ledarstaben. Rehnvall var förstavalet innan VM. Var Bergström den hetare av dom två på träning under uppehållet, eller?

-Ja, så var det. Dessutom hade Rehnvall kanske inte fullt lika hög formkurva i alla matcher inför uppehållet.

Vi får hoppas att laget ändå vill avsluta serien snyggt och bärgar säsongens andra bortavinst.

– Ja, absolut! Vi ska genomföra en bra prestation mot Tillberga. Vi kommer även att hålla igång laget med träningar efter serien.

Hemsidan tackar Dennis och hoppas på en klart roligare säsong 2018/19!

Stefan Blomquist

Hans Ivarsson    Hans Ivarsson


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners