Nyheter

Inför Vänersborg-Broberg med Jens Alftin

Publicerades den 4 januari 2018 20:58.

Ett kort matchuppehåll sedan före nyår, men nu är det återigen dags för Broberg att ge sig in i hetluften igen. 2018 inleds med en långresa till Vänerns södra strand, nämligen Vänersborg. Ett lag som Broberg besegrade på hemmais. Hemsidan har pratat med huvudtränare Jens Alftin inför matchen.

Någon vecka in i ditt nya uppdrag som huvudtränare nu! Hur känns det?
– För mig personligen är det rätt så bekvämt eftersom jag varit runt spelarna hela säsongen. Kanske inte varit i omklädningsrummet och på alla träningar, men ändå med tycker jag.

Var det givet för dig att ta uppdraget när du fick frågan?
– Har man varit tidigare med i rollen i omklädningsrummet när poäng ska fördelas, så vill man tillbaka dit. Vi har roligt ihop och jag känner spelarna väl. Det var ingen betänketid på 15 minuter som Svenne sa, men kanske en förmiddag. Jag ville ta över, men att träna ett bandylag kräver mycket tid och gör att man är borta en del. Så jag behövde såklart stämma av med min arbetsgivare. Och när det gick att lösa, så tackade jag ja.

Du har som sagt varit en del av Broberg även innan tränarbytet. Vad har din roll varit?
– Jag var spelaransvarig, och det kommer jag fortsätta med. Jag har ansvarat för kontrakten och samtalen med spelarna. Mitt tränaruppdrag sträcker sig säsongen ut.

Sirius vann i Helsingehus Arena stax före nyår. Det har skrivits många negativa ord om detta, så istället tänkte jag du skulle lyfta fram det positiva!
– Jag var inte på matchen, eftersom jag hade en sak inplanerad sedan länge. Men jag har givetvis sett matchen i efterhand. Offensiven var inget sämre än mot Villa, skillnaden var att vi inte var lika effektiva i avsluten. Det var väl egentligen defensiven som inte fungerade mot Sirius.

Vänersborg imorgon. Hur resonerar ni kring den matchen?
– Jag pratar inte tabelläge med killarna, men det finns såklart spelare som räknar på tabellen också… Jag pratar prestation och hur vi ska bete oss på planen. Gör vi rätt där så ska vi vinna mot Vänersborg. Vi ska studsa tillbaka efter förlusten mot Sirius. Samtidigt tänker väl Vänersborg lika efter tre raka förluster…

Hur ser du på Vänersborgs sätt att spela?
– De har ett varierat spel, med både lyft på Lukkarilla/Hedqvist och med starka skridskoåkare som Öhrlund/Koch. De gjorde en katastrofal försäsong, men har kommit upp sig lite. Men jag tror inte de är nöjda ändå. Men gör vi samma prestation som hemma så ska det räcka långt. Få tillbaka energin och drivet som hemmamatcherna mot Villa, Bollnäs och Hammarby.

Läget i laget?
– Joel Edling är fortsatt skadad, även Erik Jonsson och Jocke Jonsson. Jesper Öhrlund väntar tillökning i familjen och följer inte med. Däremot är Magnus Fryklund tillbaka, vilket betyder att Robert Dammbro är tillbaka på mittfältet.

David Hansen    


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners